Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a răspuns luni acuzațiilor lansate duminică de premierul Viorica Dăncilă la Consiliul Național al PSD.

”Cei care spun aceste lucruri ar trebui să știe că, dacă există o instituție și un președinte al unei instituții care a discutat în mod constant despre nevoia de a conecta estul cu vestul, aceasta este Comisia Europeană și Jean-Claude Juncker în discursul său despre Starea Uniunii, cu toată munca pe care am depus-o pentru a ne asigura că nimeni nu este lăsat în urmă și cu toate investițiile noastre pe probleme specifice cum ar fi calitatea dublă a produselor alimentare. Deci, sincer, cei care spun aceste lucruri ar trebui să ne urmărească mai atent”, a spus Schinas, rugat să comenteze declarațiile antieuropene ale Vioricăi Dăncilă.

Oficialul CE a mai cerut ca instituția să nu fie implicată în disputele politice din România.

”Îmi doresc ca România să fie tratată așa cum trebuie, România să nu se mai încadreze în țările de mâna a doua, România să fie respectată și cred că pentru acest lucru trebuie ca fiecare dintre noi să ne aducem contribuția. Eu, în calitate de premier, am să cer pentru țara mea să fie întotdeauna tratată cu demnitate, să fie întotdeauna respectată și să nu se mai întâmple, așa cum a fost în alți ani, să acceptăm ceea ce ni se impune, fără a avea propria noastră opinie, să acceptăm să fim criticați, când cu toții știm că nu merităm acest lucru, să acceptăm să fim sancționați numai pentru că suntem o țară din estul Europei", a afirmat Dăncilă la reuniunea PSD.