Consilierul general al USR, Roxana Wring, a anunțat că toate companiile Municipale înființate de primarul Gabriela Firea trebuie desființate în cel mai scurt timp posibil, conform deciziei definitive a Curții de Apel Bucurețti (CAB).

"Victorie definitivă pentru bucureșteni și pentru USR București: decizie irevocabilă a judecătorilor prin care confirmă că toate Companiile Municipale au fost înființate cu încălcarea legii. Curtea de Apel București a respins ieri recursul Primăriei, ceea ce înseamnă că se menține decizia inițială din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat încălcarea legii în cazul înființării companiilor", a anunțat Wring pe contul său de Facebook.

Consilierul USR susține că nu mai există nicio scuză pentru care companiile să funcționeze și trebuie desființate în ce mai scurt timp.

"Gabriela Firea nu mai are de acum înainte absolut nicio scuză pentru a ține artificial în viață Companiile Municipale. Așa cum am arătat de nenumărate ori, aceste structuri au fost gândite doar ca să toace bani publici pe contracte și salarii.Companiile trebuie desființate în cel mai scurt timp posibil!", a mai explicat aceasta.

Pe 22 noimebrie, Curte de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale, anunța atunci USR București. Imediat după decizie, Firea i-a acuzat pe "contestatari" că vor un București aruncat în haos.

Decizia Curții venea după ce consilierii USR au contestat în 2017 înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.