Daniel Constantin, prim-vicepreședinte Pro România, a declarat că va demisiona din partid, după conflictul provocat în urma celor șapte parlamentari care au votat Guvernul Orban. Ponta a decis sancționarea acestora.

Pro România a decis marți să-i sancționeze pe cei șase, prin revocarea din funcțiile de coordonatori județeni și retragerea  sprijinul politic pentru toate funcțiile deținute în Parlament, deoarece, conform statutului, membrii partidului nu pot fi dați afară.

Daniel Constantin contestă decizia: "În Biroul executiv sunt cinci membri, dintre care doi suntem deja suspendați, eu și Sorin Cîmpeanu, ceilalți trei nu vreau să îi pun într-o situație delicată. Ieri, într-o discuție cu Victor Ponta i-am spus că nu vreau să pun partidul într-o situație delicată. Dacă el consideră că trebuie să ne strângem mâna și să mergem pe drumuri diferite asta vom face. Nu trebuie să facă alte gesturi. Ca atare, în prima ședință îmi voi prezenta demisia ca un gest de onoare și de asumare a lucrului pe care l-am făcut, pe care îl consider corect politic și pentru țară”, a declarat marți seara, la Digi24 Daniel Constantin. 

Întrebat dacă va merge la PNL, el a răspuns că "nu m-a animat acest lucru niciodată", făcând referire la informații conform cărora ar susține guvernul PNL pentru un o funcție.