Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a decis noi restricții care se aplică în Capitală din cauza expoziei numărului de infectări cu COVID-19.

Potrivit prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, s-a decis interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, s-a decis reducerea distanței de la 100 la 50 de metri pentru obligația de purtare a măștii de protecție în apropierea unităților de învățământ.

O altă decizie vizează închiderea sălilor de jocuri de noroc și a cazinourilor. Excepție fac pariurile și agențiile Loto unde se eliberează bilete.

Prefectul Gheorghe Cojanu a spus că școlile din București nu vor fi închise deocamdată, dar, dacă rata de incidență ajunge la 3 pe mia de locuitori, atunci "se vor lua măsuri extreme". El a vorbit că ne putem aștepta la impunerea stării de urgență de către CNSU.

"Lumea trebuie să înțeleagă că trebuie ne protejăm, dar nu că ne protejăm pe noi, ci și pe semenii noștri. Ori constatăm că există multă indiferență din aprtea unor cetățeni. Majoritatea respectă restricțiile, alții invocă tot felul de motivații", a declarat prefectul.

Măsuri de restricții pentru București. Restaurantele și cafenelele se închid în interior

Mai mult pe EurActiv »