Europarlamentarii Rares Niculescu (PDL - PPE-DE) si Magor Csibi (PNL - ALDE), alaturi de candidatul la alegerile europarlamentare Dan Luca (PSD - PSE), presedintele organizatiei din Bruxelles) au participat, marti seara, la Parlamentul European, la dezbaterea europarlamentara "Clubul Romania-Uniunea Europeana in discutie cu noua generatie de oameni politici romani la Bruxelles".

"Datoria noastra ca eurodeputati este sa acordam o atentie deosebita fondurilor europene, care constituie asteptarea primara a romanilor de la UE. Trebuie reformate regulamentele care reglementeaza utilizarea fondurilor structurale si de coeziune si a fondurilor agricole si de dezvoltare rurala.  Trebuie sa eliminam birocratia inutila la nivel european. Este necesar totodata sa asiguram stabilitatea pe termen lung a regulilor, astfel incat cetatenii sa nu se confrunte cu schimbari de la o saptamana la alta", a declarat Rares Niculescu. Pentru deputatul european, situatia agriculturii si regulile privind calitatea produselor sunt de asemenea prioritare. 

In viziunea lui Magor Csibi, "trebuie sa ajungem sa fim identificati prin proiectele noastre si sa ne dezvoltam fiecare un domeniu de specializare, eu alegand, de exemplu, domeniul mediului si al protectiei consumatorului. Activitatea in PE se bazeaza pe actiunea in anumite dosare, fiecare deputat european gestionand o parte dintr-un domeniu". Eurodeputatul a mentionat printre prioritatile urmarite problema defrisarilor, a proiectarii ecologice a produselor, dar si chestiunea obezitatii respectiv cea a agriculturii ecologice.
 
"Tinerii trebuie sa intre in politica, nu sa stea deoparte; numai astfel se poate ajunge la o reforma veritabila a clasei politice", a afirmat Dan Luca. El a precizat ca prioritatile sale pentru un mandat in Parlamentul European sunt legate de activitatea comisiei PE de cultura si educatie (CULT - in chestiuni legate de tineret), a celei de industrie, cercetare si energie (ITRE - promovarea sensului pozitiv/ european al ideii de grup de interese), respectiv a comisiei de libertati civile (LIBE -din perspectiva nevoilor diasporei romanesti).    

"Am dorit prin acest eveniment o discutie deschisa intre tinerii eurodeputati si membrii Clubului Romania-UE legat de prioritatile lor in activitatea desfasurata in Bruxellesul european. Prin calitatea dezbaterii, credem ca s-au adus argumente solide in sensul ca tineretea si experienta nu se exclud, mai ales in conditiile unui grad ridicat de entuziasm si a unei activitati europarlamentare sustinute", au declarat Nicolae Stefanuta si Radu Magdin, membri ai Comitetului Director al Clubului Romania-UE.

Sursa: Clubul Romania-UE