Euromituri: Certificatul de producator agricol
Lipit de zid, in dosul halelor, taranul isi pandeste victima. O vede cum se apropie, scurgandu-se pe strada. Urmele sevrajului i se cunosc de la 100 de pasi: bale la gura, privire goala. E prada sigura: de trei ori a fost la dezintoxicare si de fiecare data a sarit gardul, aruncandu-se in bratele primului dealer.
La ultima internare si-a atacat medicul, varandu-i tratamentul pe gat. Scena a fost oribila: medicul era sa moara sufocat cu iaurtul cu fructe. Narcomana ajunge mai mult moarta decat vie.
- Ce-ti dau?
- De oaie. Da mai fara sare.
Taranul vara mana sub cojoc. Scoate doza, inhata banii. Marfa e din ce in ce mai scumpa: de cand nevasta-sa infunda Jilava pentru cultivare de caise in vederea compotului, trebuie sa se descurce singur. A fost prinsa cu doua borcane. Mascatii au latit-o intre tarabe. I-au dat zece ani de fiecare borcan.
Isi sterge o lacrima si priveste spre nepotu Marinica. Sade in caruta, cu fetisoara aia nevinovata. Are trei anisori, da deja stie sa zica "Nu-i branza mea, nene mascatule. A lasat-o aci un domn de la oras". Pentru el munceste, pentru el risca totul.
Cand va strange intreaga Suma, ii va zice: "Na! Sa nu treci prin ce-am patimit io cu ma-ta mare. Du-te de-ti scoate certificat european de producator".
Multumim Ionut G.
de gabi 25 Mar 2011 08:49
ai dreptate ,acolo se ajunge sigur.Toate pietele taranesti de la oras nou construite arata ca niste moll-uri .Crezi in ele au loc taranii producatori ?..nici o sansa .Gustul (preferinta) oamenilor a fost modificat,le place mai mult rosiile fara gust si din celuloza,puii maturizati in 30-35 de zile ?!?,.......etc.
Iar noi ii avantajam prin comoditatea (citeste :lenea) noastra si mancam tot ce ni se livreaza fara sa ne gandim ca practic ne otravim cu substante chimice si hormoni de toate felurile.