Uniunea Europeana dezvaluie planurile de promovare a neutralitatii in mediul virtual. Comisia Europeana va face publice marti, 19 aprilie, propunerile autoritatilor europene de promovare a unui spatiu virtual neutru si competitiv, scrie EurActiv. Romania are printre cele mai mici cheltuieli cu protectia sociala din UE, informeaza RFI. La Bruxelles nimeni nu recunoaste public ca al doilea mare succes al UE - primul este moneda unica - incepe sa se clatine, potrivit Romania libera.

Uniunea Europeana dezvaluie planurile de promovare a neutralitatii in mediul virtual. Comisia Europeana va face publice marti, 19 aprilie, propunerile autoritatilor europene de promovare a unui spatiu virtual neutru si competitiv, oferind ca exemplu actorii marilor industrii pentru prudenta de care au dat dovadata, in vreme ce grupurile de consumatori si cele de activisti deplang situatia actuala a Internetului. Desi a trecut mult timp de cand S.U.A. a implementat o serie de masuri legislative pentru a asigura un mediu virtual deschis, Uniunea Europeana incearca sa tina pasul si actioneze similar, informeaza EurActiv.com

Cati bani mai trimit acasa romanii care lucreaza afara? Dupa ce ani la rand Romania a beneficiat de intrari importante de valuta de lucratorii romani din strainatate, inceputul acestui an e cel mai rau din 2005 incoace. Sumele trimise in tara de "stranieri" in primele doua luni cumuleaza 463 milioane euro, minimul ultimilor sapte ani pentru aceasta perioda, potrivit datelor BNR.Daca in ianuarie remiterile "stranierilor" au fost cele mai mici din 2005 incoace, de numai 226 milioane euro, in februarie sumele au depasit usor acest minim, fiind de 237 milioane euro, scrie Capital.

Bancile franceze vor fi printre cele mai afectate in cazul restructurarii datoriilor Greciei. Bancile franceze, printre cele mai expuse la problemele financiare ale Greciei, au inregistrat scaderi semnificative ale cotatiilor actiunilor la bursa din Paris, din cauza zvonurilor legate de restructurarea datoriilor elene, care ar fi o premiera pentru zona euro, transmite AFP. "Teama nu este provocata atat de restructurare cat de precedentul care va fi creat in zona euro si de credinta ca va fi deschisa o cutie a Pandorei", a declarat Pierre Flabbee, analist sef la Kleper Capital Market, scrie Ziarul Financiar.

Germanii asteapta cu inima stransa 100.000 de muncitori din est. Germania se teme ca aproximativ 100.000 de persoane, dintre care o jumatate polonezi, se vor muta in tara, dupa deschiderea pietei muncii, la 1 mai, pentru cetateni din opt state UE situate in centrul si estul Europei. De la 1 mai, Germania anuleaza toate restrictiile pe piata muncii pentru cetatenii din Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia si Estonia. Expertii apreciaza insa ca temerile germanilor ar putea fi exagerate din cauza mai multor factori, cum ar fi limba vorbita, nerecunoasterea automata a calificarilor profesionale in unele cazuri si lipsa de experienta, potrivit Romania libera.

Romania are printre cele mai mici cheltuieli cu protectia sociala din UE. Un raport recent al Eurostat arata ca, pentru acest domeniu, cheltuiesc cel mai mult Franta, Danemarca si Suedia. Cea mai mare pondere a cheltuielilor cu protectia sociala o are Franta. Potrivit datelor din raport, autoritatile franceze au alocat acestui sector 30,5 % din Produsul Intern Brut. Imediat dupa Franta urmeaza Danemarca, cu 29,71 % din PIB si Suedia care a cheltuit in 2008 cu protectia sociala 29,4 % din PIB, anunta RFI.

Cum au ajuns israelienii, printre cei mai "saraci"? Nu, nu este o eroare, ci un studiu al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica care masoara rata de saracie din cele mai dezvoltate tari din lume, membre ale OCDE. Cu alte cuvinte, lista-i cuprinde pe cei mai saraci dintre cei bogati. Pe ultimul loc in aceasta lista de 15 state se afla Marea Britanie, cu o rata a saraciei de 11,3%, in conditiile in care media statelor membre OCDE este de 11,1%, relateaza Capital.

Unu din cinci orase din Bulgaria este in pragul falimentului. Aproximativ o cincime dintre cele 264 de municipii din Bulgaria sunt in pragul falimentului din cauza datoriilor in crestere si a stagnarii veniturilor, potrivit postului local bTV, citat de Novinite. Astfel, in jur de 50 de municipalitati se confrunta cu restrictii sau sechestru asupra conturilor bancare, din cauza datoriilor catre stat sau companii private. Datoriile includ si restante de 20 de milioane de leva (zece milioane de euro) prin programul european SAPARD, care trebuie refinantate de guvernul de la Sofia, informeaza Ziarul Financiar.

Tratatul Schengen gata de explozie. Europa fara frontiere este amenintata? Spatiul Schengen al liberei circulatii va rezista valului de imigranti tunisieni? La Bruxelles nimeni nu recunoaste public ca al doilea mare succes al UE - primul este moneda unica - incepe sa se clatine. Ieri, in punctul de frontiera Ventimilla circulatia trenurilor intre Italia si Franta decurgea normal dupa ce in ajun, problema imigrantilor clandestini tunisieni a dus la o exacerbare a tensiunii dintre Paris si Roma. Autoritatile franceze au suspendat circulatia trenurilor dinspre Italia spre Coasta de Azur, provocand furia Romei. Italia a denuntat o decizie unilaterala care violeaza regulile europene, scrie Romania libera.