Google a schimbat algoritmul de cautare. Cine a fost lovit. Google a anuntat la finalul lunii februarie ca va face modificari privind algoritmul sau de cautare si a declarat razboi agregatoarelor de continut editorial, scrie Capital. Operatiune fara precedent la Fukushima. Compania TEPCO pregateste o operatiune fara precedent pentru racirea reactoarelor de la centrala nucleara Fukushima. Camerele interioare ale reactoarelor vor fi umplute cu apa, pentru a realiza un asa-numit "sarcofag de apa", care sa izoleze sectorul carburantilor din interiorul fiecarui reactor, potrivit RFI. Rezerva Federala, la prima conferinta de presa din istoria institutiei. Rezerva Federala americana a anuntat astazi ca va mentine neschimbata dobanda de politica monetara si ca va incheia programul de 600 miliarde de dolari de achizitii de obligatiuni la sfarsitul lunii iunie, informeaza ZF.

Presa europeana are nevoie de sprijinul publicului. Companiile de media au avut de suferit in urma crizei financiare, in vreme ce presa europeana de la Bruxelles are nevoie, "mai mult decat niciodata", de sprijinul publicului, potrivit fostului Presedinte al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, Aidan White. Companiile media prezente in Bruxelles se confrunta cu o importanta dilema, in timp ce incearca sa se adapteze realitatii secolului XXI, a declarat White pentru EurActiv.com.

Ofensiva diplomatica impotriva Siriei. Actualitatea internationala este dominata de situatia din Siria unde regimul recurge deocamdata la forta si nu la reforme pentru a incerca sa calmeze spiritul de revolta care s-a extins in intreaga tara. Reactiile comunitatii internationale sunt numeroase in acest context, dar pentru moment presedintele Bachar Al-Assad beneficiaza de un tratament "de exceptie", cum scrie RFI.

Primul clasament al firmelor poluante din Europa. Mai putin de jumatate din firmele europene de top 300 publica date complete cu privire la propriile emisii de carbon, releva un raport privind efectul de sera publicat de Environmental Investment Organisation. Companii din douazeci de state europene, toate aflate in indexul celor mai puternice 300 de firme de pe continent, au fost monitorizate in cercetarea efectuata de Environmental Investment Organisation, un grup non-guvernamental britanic. Scopul declarat al studiului Environmental Tracking Europe 300, realizat in baza datelor colectate in anii 2009 si 2010, este de a forta un plus de transparenta in domeniul protectiei mediului din partea marilor concerne, relateaza Deutsche Welle.

Rezerva Federala, la prima conferinta de presa din istoria institutiei. Rezerva Federala americana a anuntat astazi ca va mentine neschimbata dobanda de politica monetara si ca va incheia programul de 600 miliarde de dolari de achizitii de obligatiuni la sfarsitul lunii iunie, informeaza Bloomberg. Rezerva Federala americana a anuntat astazi ca va mentine neschimbata dobanda de politica monetara si ca va incheia programul de 600 miliarde de dolari de achizitii de obligatiuni, precizeaza Ziarul Financiar.

Google a schimbat algoritmul de cautare. Cine a fost lovit. Google a anuntat la finalul lunii februarie ca va face modificari privind algoritmul sau de cautare si a declarat razboi agregatoarelor de continut editorial, care nu au continut propriu. Primele schimbari au inceput deja sa apara. Prima victima importanta a noului algoritm a fost grupul Demand Media, una dintre cele mai cunoscute "ferme de continut" din America. Conform unor informatii aparute pe site-ul publicatiie Forbes, in urma unui studiu realizat de Experian Hitwise, s-a descoperit ca traficul site-urilor Demand Media prezinta mai putini utilizatori veniti din Google, dupa ce a motorul de cautare a implementat noul update pentru algoritm, numit "Panda", potrivit Capital.

Cand euro nu mai este o binecuvantare. Avantajele adoptarii monedei unice europene aproape ca dispar in fata riscurilor, atunci cand o tara nu e pregatita, cum e cazul Greciei si Portugaliei.Chiar daca ne uitam de multe ori cu invidie la nivelul de trai al francezilor sau al nemtilor, chiar daca ne dorim si noi sa platim cu euro nu numai cand mergem in alte tari europene, moneda europeana nu este doar o binecuvantare. Iar tari precum Grecia si Portugalia ne pot aduce destule argumente in acest sens. Sunt doua economii care nu au fost foarte bine pregatite pentru acest pas, iar consecintele au fost dezastruoase si s-au manifestat cu violenta partial imediat dupa data aderarii, partial in contextul crizei financiare mondiale, relateaza EVZ.

Operatiune fara precedent la Fukushima. Compania TEPCO pregateste o operatiune fara precedent pentru racirea reactoarelor de la centrala nucleara Fukushima. Camerele interioare ale reactoarelor vor fi umplute cu apa, pentru a realiza un asa-numit "sarcofag de apa", care sa izoleze sectorul carburantilor din interiorul fiecarui reactor. Intre timp, vine o veste proasta: agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a avertizat ca ar putea reduce din nou ratingul suveran al Japoniei. Urmatoarele luni se anunta a fi destul de incarcate pentru Tokyo Electric Power, operatorul centralei nucleare de la Fukushima. TEPCO a anuntat ca va declansa o operatiune fara precedent in istoria energiei nucleare civile, pentru racirea reactoarelor 1, 2 si 3 ale centralei, potrivit RFI.

Forta de munca est-europeana - 'pericol' pentru germani? La 1 mai, Germania va liberaliza piata muncii pentru cetatenii a opt state central si est-europene, care au aderat la UE in anul 2004. Pe multi angajati germani ii sperie concurenta vecinilor si eventuala scadere - in consecinta- a salariilor. Expertii spun insa ca astfel de griji sunt nefondate. Polonezii si cehii vor putea lucra in Germania de la 1 mai fara nici o restrictie. La fel si cetatenii Slovaciei, Sloveniei, Ungariei si ai tarilor scandinave, membre ale Uniunii Europene din anul 2004, anunta Deutsche Welle.

Ce sanse au romanii la alegerile din Spania. Un partid romanesc participa pentru prima data la alegerile locale din Spania, in cinci localitati in care traiesc multi romani. Ibericii nu privesc insa cu ochi buni aceste candidaturi. Partidul Iberic al Romanilor (PIRUM) este prima formatiune straina care participa la procesul electoral din Spania, potrivit presedintelui partidului, Florin Bojor. Din noua orase in care a incercat sa se inscrie, PIRUM, infiintat acum doi ani, a ramas cu candidati pentru scrutinul din 22 mai in cinci localitati unde romanii numara cel putin 5% din populatie si in care, cred liderii partidului, sunt sanse pentru a obtine un mandat in Consiliile locale, cel putin din punct de vedere matematic, anunta Romania libera.

de Cristina Bobe