64 de companii din 24 de tari europene concureaza in actuala editie a European IT&Software Excellence Awards a carei finala se va desfasura pe 13 martie la Londra. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute competitii europene care selecteaza si recompenseaza in fiecare an producatorii si distribuitorii de software cu performante de exceptie in dezvoltarea si livrarea de produse informatice. In acest an, recordul de nominalizari al competitiei il detine o firma romaneasca, SIVECO Romania, care intra in finala celebrei competitii cu nu mai putin de 5 proiecte, la 5 categorii distincte.

"Suntem deosebit de onorati sa fim nominalizati si in acest an in finala European IT & Software Excellence Awards, alaturi de companii europene de top din IT-ul international. Vorbim de proiecte de mare anvergura, la nivel de tara (proiectul de eLearning din Kazahstan) sau de mari organizatii (proiectul de eAgriculture implementat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit). Din cele 5 proiecte, 2 sunt implementate in afara granitelor Romaniei", a declarat Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.
Solutiile de eLearning dezvoltate de SIVECO au primit doua nominalizari: pentru proiectul de informatizare a educatiei in Kazakhstan si pentru una dintre cele mai inovative abordari actuale de eLearning - proiectul de dezvoltare si implementare de continut educational pentru dispozitive interactive multi-touch.
La categoria dedicata solutiilor ce vizeaza industrii specifice a fost selectat proiectul informatic dezvoltat pentru Banca Nationala din Moldova, iar la categoria celor mai bune solutii ERP a fost nominalizat Sistemul informatic integrat SIVECO Applications implementat la compania ACET Suceava. Proiectul a fost apreciat pentru modul in care a contribuit la eficientizarea activitatii societatii si la construirea unei relatii foarte bune cu clientii finali.
La categoria solutiilor pentru sectorul public a fost nominalizat in finala un proiect cu impact major pentru economia romaneasca: sistemul IT cu acoperire nationala, implementat la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit. Sistemul de Procesare a Cererilor pentru Dezvoltare Rurala a fost apreciat de juriu pentru sustinerea diversificarii activitatii economice si cresterea calitatii vietii in zonele rurale, conform normelor UE.
"Editia din 2013 a competitiei a atras un numar dublu de aplicatii fata de anii precedenti, fiind inscrise de companii de IT de top din 24 de tari. Calitatea aplicatiilor a fost extrem de ridicata, demonstrand nivelul crescut de creativitate si profesionalism al specialistilor europeni din IT", a declarat John Chapman, directorul editorial al IT Europe.