Ministerul Educatiei Nationale este, si el, implicat in elaborarea documentelor pentru viitoarele fonduri europene din perioada 2014-2020. Mai exact, acest minister coordoneaza consultarile pentru elaborarea analizelor in urma carora se vor stabili prioritatile de finantate in domeniul educatiei si formarii profesionale. Potrivit informatiilor transmise la solicitarea EurActiv.ro, pana acum a fost elaborat draftul analizei socio-economice in vedere evidentierii nevoilor de dezvoltare pentru sectorul educatie.

Asa cum se intampla si in cazul celorlalte ministere implicate in elaborarea documentelor, pe domenii, de domeniul educatiei se ocupa Comitetul Consultativ Tematic Educatie si Formare Profesionala (CCT EFP). Coordonatorul acestui comitet este Gigel Paraschiv - Secretar de Stat.

Draftul analizei socio-economice elaborate va fi supus dezbaterii si aprobarii in cadrul urmatoarei reuniuni a CCT EFP, mai transmite Ministerul.

Comitetul consultativ este impartit in trei grupuri de lucru (GL), pe domenii specifice, astfel:

  • GL Acces si cresterea ratei de tranzitie in sistemul national de educatie si formare profesionala;
    GL Calitate in sistemul national de educatie si formare profesionala;
    GL Incurajarea invatarii pe tot parcursul vietii - formare profesionala continua.

Activitatea CCT EFP/GL este reflectata pe site-ul www.edu.ro, unde a fost creata categoria Programare fonduri UE 2014-2020 CCT EduFP(https://www.edu.ro/index.php/articles/c1075), mai arata informatiile remise de Minister.

De pe pagina mentionata, aflam ca, pana in prezent, grupurile de lucru s-au reunit o singura data, in luna decembrie.

Draftul analizei socio-economice elaborate, in domeniul educatiei, poate fi gasit aici.