Folosirea bicarbonatului de sodiu in mici "pare acceptabila, dar va trebui ca procedurile sa fie urmate", se arata intr-un raspuns transmis HotNews.ro de catre purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorului. Acesta a precizat ca subiectul a fost discutat pe 2 mai la reuniunea Grupului de lucru al expertilor guvernamentali privind aditivii alimentari.

Amintim ca Guvernul a anuntat joi ca va "face demersuri ca produsul 'mititei' sa fie introdus alaturi de Burger si carnatul spaniol chorizo in categoria produselor traditionale" care nu sunt supuse regulamentului european ce va intra in vigoare de la 1 iunie si care interzice, printre altele, folosirea bicarbonatului de sodiu in produsele din carne.

"Acest subiect a fost intr-adevar discutat pe 2 mai la reuniunea Grupului de lucru al expertilor guvernamentali privind aditivii alimentari. Este adevarat ca bicarbonatul de sodiu (E 500) nu este (si nu a fost niciodata) autorizat pentru utilizare in preparate din carne, inclusiv la 'mititei'. In noua lista a aditivilor alimentari a Uniunii (Anexa II a Regulamentului Nr. 1333/2008), folosirea autorizata a aditivilor este prezentata in conformitate cu categoriile de alimente la care pot fi adaugati. Noua lista se bazeaza pe autorizatii acordate conform vechii directive. Noua lista a Uniunii se va aplica de la 1 iunie 2013", a raspuns pentru HotNews.ro Frederic Vincent, purtatorul de cuvant al Comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorului.  

Integral pe HotNews.ro