EurActiv.ro in parteneriat cu Asociatia Eurocentrica rganizeaza in marti, 18 iunie si miercuri, 19 iunie un training pentru ONG-uri si autoritati publice destinat dialogului/ procesului de consultare intre cele doua parti in contextul pregatirii viitoarelor programe UE 2014-2020. Sesiunea de training este gratuita. UPDATE - Datorita numarului mare de solicitari primite, locurile disponibile au fost ocupate.

In cadrul sesiunii de training vor fi prezentate Ghidurile de bune practici pentru ONG-uri si autoritati publice, in contextul procesului decizional privind fondurile europene.

De asemenea, traineri europeni vor prezenta practicile si mecanismele de consultare pe diferite documente, proceduri si decizii, din perspectiva Comisiei Europene, respectiv a Parlamentului European.

Organizatiile interesate sunt rugate sa ne contacteze pentru inscriere in cursul zilei de luni, 17 iunie, pana la ora 16.00, la adresa redactie@euractiv.ro.

UPDATE - Datorita numarului mare de solicitari primite, locurile disponibile au fost ocupate.

---

Context: www.euractiv.ro (prin Asociatia Actori Europeni, care detine aceasta publicatie) in parteneriat cu Asociatia Eurocentrica deruleaza in 2013 un proiect co-finantat prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, cu o componenta esentiala destinata imbunatatirii comunicarii/consultarilor intre autoritati si mediul privat/ONG, dar si catre public, in etapa de elaborare a documentelor pentru urmatoarele programe cu fonduri structurale dar si ulterior, dupa lansarea acestora.

Proiectul vizeaza in principal urmatorul program 2014-2020 finantat prin FSE (in continuarea "POSDRU"). Denumire proiect: "Instruire, metodologie si platforma de informare si pregatire a Coalitiei pentru programare POS DRU"

In cadrul proiectului am lansat platforma de comunicare online uelive.ro unde au fost deja publicate numeroase informatii si interviuri pe acest subiect.