Dosarul "Nuclearelectrica" sau dosarul "Gripa aviara" sunt numai doua exemple de cazuri care se judeca de mai multi ani, cu prejudicii de milioane de euro, in care sunt implicate proceduri de achizitii publice. Urmatorul termen de judecata se apropie pentru o serie de dosare din aceasta categorie. Vezi exemple concrete dosare cu nume grele pentru care se apropie noul termen de judecata.

Dosarele cu termen in luna mai - pe scurt:

1112 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Gripa Aviara"

 
TERMEN DE JUDECATA | 16 MAI 2014

 

14 persoane - directorii din perioada 2005-2006 ai companiilor de stat CFR, Compania nationala de autostrazi si drumuri si Agentia de sanatate Publica din Ministerul Transporturilor si reprezentantii unor firme private - au fost trimisi in judecata in aprilie 2011 pentru incheierea unor contracte supraevaluate privind servicii de dezinfectie pentru combaterea gripei aviare. Prejudiciul este de 5,8 milioane euro. 

 

1293 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul Nuclearelectrica

 
TERMEN DE JUDECATA | 14 MAI 2014

Conducerea Nuclearelecrica din perioada 2003-2005 a fost trimisa in judecata pentru un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro. Directorii ar fi cumparat tevi din inox de la o firma din Iasi la preturi mult mai mari decat in realitate.   


Conducerea Nuclearelecrica din perioada 2003-2005 a fost trimisa in judecata pentru un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro. Directorii ar fi cumparat tevi din inox de la o firma din Iasi la preturi mult mai mari decat in realitate. 
 
 
 
2323 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul Maria Lili Schutz – regina serelor de la PSD – prejudiciu de 5 milioane euro

 
TERMEN DE JUDECATA | 20 MAI 2014

In decembrie 2007 Maria Lili Schutz, fost consilier județean al PSD, vicepreedinte al PSD Dolj a fost trimisa in judecata pentru ca a prejudiciat bugetul statului cu 5 milioane de euro. Procurorii spun ca Maria Schutz a cumparat prin licitatii doua combinate agricole, mai precis serele deținute de stat in Oradea i Codlea Braov pentru care a oferit preturi foarte mici dar a promis investitii substantiale, investitii pe care nu le-a mai realizat. In plus procurorii au spun ca pentru unul dintre combinatele achizitionate Maria Schutz a decontat de la stat milioane de euro sub pretextul retehnologizarii serelor, retehnoliizare care fusese decontata de stat deja.
 
 
 
1741 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Mita la Electrica Nord”: 1 milion de euro pentru intrerupatoare contrafacute

 
TERMEN DE JUDECATA | 10 MAI 2014

Doi directori ai ELECTRICA TRANSILVANIA NORD au fost trimisi in judecata de DNA Cluj pentru ca in perioada 2002-2004 au cumparat fara licitație produse electrice contrafacute. Ruga Gabriel Michael, director general la filiala in perioada 2000-2006, este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, spalare de bani, toate in forma continuata.
1341 de zile de la trimiterea in judecata

Dosarul "Remarul 16 Februarie"

 
TERMEN DE JUDECATA | 15 MAI 2014

Fostul director general al CFR Calatori, Alexandru Noaptes, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 26 august 2010, alaturi de alti doi fosti directori ai companiei, pentru achizitia supraevaluata a sase locomotive second-hand. Prejudiciul estimat se ridica la aproape 3 milioane de lei, adica 700 de mii de euro. Achizitiile au avut loc in perioadamartie-octombrie 2005.


 
Citeste despre toate aceste cazuri si alte dosare aflate in instanta de peste 1.000 de zile, detaliat, in sectiunea speciala "Dosare achizitii" gazduita de HotNews.ro
 
 

-------

Articolul este realizat in cadrul proiectului "Fighting Public Procurement Criminality. An Operational Approach" derulat de Organizatia Freedom House Romania cu finantare din programul "Prevention of and Fight against Crime" (ISEC) al Comisiei Europene - DG Home Affairs. Proiectul este unul transnational, dedicat combaterii fraudei in achizitiile publice.

With the financial support  from the Prevention of and Fight against Crime Programme of the European Union European Commission - Directorate-General Home Affairs. This publication reflects the views only of the author, and the European Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.