Cel mai tanar europarlamentar ales la scrutinul din mai 2014 este un danez, Anders Primdahl Vistisen (26 de ani), iar cel mai in varsta: Emmanouil Glezos, din Grecia, de 92 de ani. La nivel european, aproximativ jumatate dintre europarlamentari sunt la primul mandat, cealalta jumatate fiin realesi. In Romania, proportia este de 62% - europarlamentari realesi iar cel mai tanar dintre acestia este Victor Negrescu (S&D), 29 ani.

Un infografic -Google Map realizat de Parlamentul European prezinta datele demografice ale membrilor Parlamentului European alesi la scrutinul din mai 2014.

Putin peste o treime dintre acestia sunt femei, procentul fiind usor mai mic in Romania (32%) decat media europeana de 36%.

Europarlamentarii realesi detin un procent de 62% in Romania, peste media europeana de circa 50%. Germania este tara cu cei mai multi eurodeputati care au primit inca un mandat, pe cand in Grecia toti eurodeputatii votati in acest an sunt nou-veniti.

Victor Negrescu a inlocuit-o pe Ecaterina Andronescu in functia de MEP, dupa ce aceasta a anuntat ca nu va merge la Bruxelles, ci is va pastra mandatul de senator in Parlamentul Romaniei. Potrivit RomaniaTV.ro, Negrescu a declarat ca "la inceputul campaniei electorale credea ca nu are nici o sansa", acesta fiind pe pozitia nr. 17 pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare.

Vezi harta cu date statistice legate de varsta si genul eurodeputatilor - aici

Profilul celui ma tanar europarlamentar, Anders Primdahl Vistisen - aici

Profilul celui mai tanar europarlamentar din Romania, Victor Negrescu