Comitetul Regiunilor solicita Comisiei Europene ca si investitiile pentru programe finantate din fonduri structurale sa fie excluse din calcului deficitului bugetar, asa cum se va proceda pentru cele din "planul Juncker". Intre timp, la Bucuresti, Mihaela Toader, director la Ministerul Fondurilor Europene a anuntat joi ca Romania va solicita derogare de 0,4 puncte procentuale din PIB pentru investitiile pe fonduri structurale/ Sondaj publicat in editia de duminica a ziarului Bild: 56% din germani ar vrea ca Merkel sa mai candideze o data, in timp ce 37% prefera ca aceasta sa se retraga.

Special Report EurActiv.com: "Investitii pentru regiuni"
Reprezentantii Comitetului Regiunilor au atentionat Comisia Europeana ca planul de investitii de 315 miliarde euro al lui Juncker poate sa diminueze banii alocati programelor finantate prin Fonduri Structurale si de Investitii (FSI). Planul Juncker ar permite ca investitiile publice efectuate de statele membre sa fie exceptate din calcului deficitului bugetar, iar din acest motiv co-finantarile statelor membre s-ar putea "scurge" catre aceste proiecte, in detrimentul celor incluse in programele cu fonduri structurale. Prin urmare, Comitetul Regiunilor solicita Comisiei Europene ca investitiile incluse in programele finantate prin FSI sa beneficieze de acelasi tratament, si anume sa nu fie luate in calculul deficitului bugetar.
Citeste articolul integral pe EurActiv.com
Pe acelasi subiect, in Romania: Joi, 4 decembrie, Mihaela Toader, director la Ministerul Fondurilor Europene a anuntat ca Romania va solicita Comisiei Europene pentru 2015 derogare pentru 0,5 puncte procentuale din PIB care sa fie destinate cofinantarii proiectelor structurale. "Anul 2015 va fi un an foarte greu, in care se suprapun doua perioade de programare: finalizarea proiectelor pe 2007-2013 si startul programelor 2014-2020. Efortul bugetar trebuie sa fie semnificativ; in plus si capacitatea de absorbtie a beneficiarilor care trebuie sa duca la final proiectele actuale si sa acceseze noile programe". Celebrul Pact de Stabilitate si Crestere pune pe toate statele membre si inclusiv pe Romania o presiune suplimentara", a explicat aceasta in cadrul evenimentului "Noua perspectiva financiara 2014-2020 - oportunitati si provocari pentru Romania"


Majoritatea germanilor ar vrea ca Angela Merkel sa candideze pentru un al patrulea mandat de cancelar
, iar trei din patru cetateni germani cred ca va ramane in functie dupa anul 2017, cand se incheie actualul mandat, se arata intr-un sondaj, potrivit Reuters, citat de HotNews.ro
Citeste articolul integral pe HotNews.ro
Tot duminica, intr-un interviu pentru cotidianul conservator Die Welt, Angela Merkel a declarat ca politica dusa de Moscova antreneaza dificultati pentru Republica Moldova, Georgia si Ucraina, tari aflate in vecinatatea Uniunii Europene (UE)
Citeste articolul integral pe HotNews.ro