Cursuri semnalate de Formare.info: Managementul proiectelor - Eficienta si competitivitate, Dezvoltarea prin Proiecte dupa 2007, Formare de formatori, Management Strategic, Management Operational, Leadership Organizational, Management Financiar, Workshop pentru traineri si lectori, Transformarea pasnica a conflictelor, Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale.

10:00

Managementul proiectelor - Eficienta si competitivitate (Modulul I Planificare si implementare; Modulul II Monitorizare, control, raportare)

ORGANIZATOR: Tryact HRD

PERIOADA SI LOCATIA: 7-8 septembrie, Bucuresti (modulul I); 5-6 octombrie 2006, Bucuresti (modulul II)

DESCRIERE: Modulele se adreseaza acelor oameni si organizatii care considera invatarea continua un factor important pentru generarea si extinderea cunostintelor, pentru dezvoltarea abilitatilor personale si profesionale si sunt dispusi sa aloce resurse in acest scop. Ca urmare a participarii la curs: veti defini probleme si structura idei pentru proiecte noi in diferite contexte socio-economice si organizationale (arborele problemelor si niveluri de interventie); veti formula obiective realiste, incadrate in timp si fezabile (metoda enuntului obiectivelor in 7 pasi, tehnica SMART); veti cunoaste etapele planificarii in managementul proiectelor, in functie de caracteristici precum: scop si obiective, ciclu de viata, intrerdependente si unicitate, indicatori si indici de monitorizare si executie (lucrul cu matrice logice, diagrame de control); veti exersa abilitati in utilizarea unor instrumente si tehnici specifice de planificare (diagramele de tip Gantt si PERT sau analizele SWOT).

TAXA DE PARTICIPARE: Taxa de participare pentru un modul este de 200 EURO/pers.+TVA. Pentru ambele module achitate, taxa este de 185 EURO/pers.+TVA. Pentru organizatiile care inscriu minimum 3 persoane la un curs, Tryact HRD ofera un discount de 15-20%, in functie de numarul de participanti inscrisi de fiecare organizatie. Taxa de participare acopera: sala de training si facilitati; materiale de training, pauzele de cafea si pranz (inclusiv menu-uri speciale de tip vegetarian sau pentru regim), onorariul pentru participarea unui trainer-consultant HRD. Taxa de participare nu acopera costuri de cazare si transport, bauturi alcoolice si menu-uri suplimentare.

CONTACT: Tryact HRD

Cosmina Mitran - Office Assistant: office@tryact.ro

Dodo Tecaru - HRD Consultant/trainer: dodo@tryact.ro

Tel/fax: 021-253.19.39; 021-253.19.29

SURSA: comunicat Tryact HRD

==============

Dezvoltarea prin Proiecte dupa 2007: Accesarea Fondurilor Structurale

ORGANIZATOR: Structural Consulting Bucuresti in parteneriat cu Centrul de Resurse si Consultanta in Educatie (CRCE) Iasi

PERIOADA SI LOCATIA: 8-9 septembrie 2006, Iasi

DESCRIERE: Aceasta instruire pune la dispozitia beneficiarilor informatia necesara privind: Politica europeana de coeziune; Documentele cadru nationale privind fondurile structurale; Programele operationale sectoriale - POS; Programul operational regional - POR; Structura institutionala intelegerii modului de finantare disponibil dupa 1 ianurie 2007 si a modului de abordare a proiectelor de dezvoltare ce pot beneficia de finantare de peste 17 miliarde Euro aflati la dispozitia Romaniei in perioada 2007-2013. La finalul celor 12 ore participantii vor dobandi sau isi vor aprofunda cunostintele privind: Politica de coeziune - ce tipuri de proiecte vor putea fi finantate; Ce fonduri structurale vor exista pe piata; Documentele relevante in sistemul Fondurilor Structurale: Planul National de Dezvoltare; Programele Operationale Sectoriale; Programul Operational Sectorial; Caror dome nii si prioritati trebuie sa li se adreseze proiectele; Structura institutionala implicata si circuitul fondurilor: Autoritati de Contractare; Autoritati de Implementare; Autoritati de Plati; Organisme Intermediare; Beneficiari/Implementatori finali; Circuitul proiectului de la depunere la implementare si modul de finantare; Pasii de transformare a problemelor/nevoilor existente in proiecte finantabile; Parteneriatul Public-Privat.

Seminarul se adreseaza reprezentantilor autoritatilor locale, functionarilor din administratia publica, coordonatorilor (asistentilor) de proiecte din cadrul ONG-urilor, reprezentantilor institutiilor publice locale si centrale, reprezentantilor sectorului privat precum si tuturor celor ce doresc sa dezvolte proiecte inter-institutionale cu accesarea a Fondurilor Structurale 2007-2013.

TAXA DE PARTICIPARE: 467 RON/persoana (pauza de cafea, suport de curs, logistica). Inscrierea se face in ordinea achitarii taxei de participare, in conditiile in care numarul de locuri este limitat.

CONTACT: Informatii la tel: 0727/850.691 si inscrieri la e-mail: crceromania@yahoo.com.

SURSA: Comunicat CRCE

==============

Formare de formatori

ORGANIZATOR: Centrul de Asistenta Rurala

PERIOADA SI LOCATIA: 20 septembrie - 15 noiembrie 2006, Timisoara

DESCRIERE: Centrul de Asistenta Rurala, acreditat ca furnizor de formare lanseaza oferta de Formare de Formatori, constand in: dobandirea unui set complet de competente de formare de formator demonstrate si certificate; parcurgerea programului intensiv de formare cu stagii directe si asistenta personalizata. Oferta se adreseaza persoanelor: cu experienta practica de formator; ce doresc sa-si dezvolte competente demonstrate si certificate de formator; cu capacitate de efort prelungit, concentrat pe o perioada scurta de timp (prezenta la curs este de minim 12 sesiuni); cu disponibilitatea de timp pentru un program intensiv de formare (104 ore "face to face" si 216 ore practica individuala si mentorat); cu disponibilitate de d ezvoltare personala. Sesiunile practice individuale si mentoratse vor intercala cu sesiunile "face to face".

Termenul pentru inscriere este 8 septembrie 2006. Dosarul va contine CV-ul si o scrisoare de motivatie, care se vor transmite prin email. In perioada 11-15 septembrie 2006 vor avea loc interviuri individuale pentru a identifica domeniile de competente ce urmeaza sa fie dezvoltate.

TAXA DE PARTICIPARE: 500 euro/persoanaachitabil in 4 transe inaintea fiecarei etape. Pentru examenul de certificare se percepe un tarif de 25 euro/persoana. Persoanelor interesate, li se ofera cazare la 10 euro/noapte la nivel de 2 stele.

CONTACT: Centrul de Asistenta Rurala

Persoana de contact: Ioana Popescu (tel: 0722/502.123, e-mail: ioana@rural-center.org).

SURSA: Comunicat Centrul de Asistenta Rurala

=============

Management Strategic, Management Operational, Leadership Organizational, Management Financiar

ORGANIZATOR: ABC Training Consulting

PERIOADA SI LOCATIA: 21, 22, 25, 26 si 27 septembrie 2006, Bucuresti

DESCRIERE: Prin tematica si subiectele propuse pentru fiecare modul al programului se urmareste dezvoltarea abilitatilor manageriale de analiza si evaluare a performantelor realizate si a abilitatilor de planificare, organizare, coordonare si control a activitatilor companiei si de motivare, antrenare si responsabilizare a personalului angajat. Subiecte abordate la curs: 21 sept: Management Strategic (produse si servicii, piata tinta, clienti, avantaje concurentiale, plan de marketing), 22 sept: Management Operational (metode de management, structura organizatorica, gestionarea resurselor, luarea deciziilor), 25 sept: Leadership Organizational (comunicarea directiei de dezvoltare a firmei, motivarea personalului, dezvoltarea si mentinerea spiritului de echipa), 26 sept: Management Financiar (analize economice si diagnosticul financiar, rapoarte manageriale), 27 sept: Management Financiar (bugetele firmei si rapoarte de control bugetar). Participantii vor fi implicati in dezbateri privind abordarea globala a unei afaceri, pornind de la stabilirea de obiective si strategii, identificarea si utilizarea eficienta a resurselor necesare pentru evaluarea performantelor. Descrierea completa a cursurilor de management se regaseste la adresa: https://www.abctrainingconsulting.ro, sectiunea Agenda evenimente open.

TAXA DE PARTICIPARE: neprecizata

CONTACT: Persoana de contact: Anda Racsa

Tel: 0740-590.406, E-mail: office@abctrainingconsulting.ro

SURSA: https://www.abctrainingconsulting.ro/Managementul%20Afacerii%20(Prezentare%20 Generala).doc

==============

Workshop pentru traineri si lectori (Methodological Workshop for Trainers & Lecturers)

ORGANIZATOR: European Initiatives Office in Poland

PERIOADA SI LOCATIA: octombrie 2006, Zakopane, Polonia

DESCRIERE: Cursul se adreseaza trainerilor, profesorilor, lectorilor si va fi realizat de traineri cu experienta in domeniile educatiei non-formale, educatiei pentru adulti si comunicarii. Tematica include: introducere in educatia pentru adulti, tehnici de prezentare, pregatirea si livrarea trainingului, evaluarea programelor de training, noi metode si tehnici in educatia non-formala etc. Mai multe informatii, precum si formularul de inscriere pot fi gasite la adresa https://www.boie.pl/trainings/.

TAXA DE PARTICIPARE: Cursul este organizat in cadrul programului Socrates Grundtvig 3 (inregistrat sub numarul PL-2006-010) si este gratuit pentru participantii selectati.

CONTACT: European Initiatives Office Ltd.

Persoana de contact: Aleksandra Sikorska, e-mail: a.sikorska@boie.pl

Tel: + 48 42 632 80 84; +48 42 639 95 69

E-mail: office@boie.pl, Web: www.boie.pl

SURSA: buletinul Eurodesknews

================

Transformarea pasnica a conflictelor: Metoda TRANSCEND

ORGANIZATOR: Institutul Roman pentru Pace (PATRIR) si TRANSCEND

PERIOADA SI LOCATIA: 2 octombrie-23 decembrie 2006, Cluj-Napoca

DESCRIERE: Universitatea de Pace TRANSCEND anunta lansarea cursului in limba romana pe Internet. Tema cursului este Transformarea pasnica a conflictelor. Metoda TRANSCEND. Cursul este de nivel postuniversitar fiind destinat specialistilor din diferite institutii si organizatii care lucreaza in domeniul gestionarii / rezolvarii conflictelor, construirii pacii, politicilor sociale si in general oricaror persoane interesate de conflicte la toate nivelurile.

Temele saptamanale vor aborda detaliat si sistematic metoda TRANSCEND pentru transformarea conflictelor prin mijloace pasnice, metoda dezvoltata de Johan Galtung si adoptata de Organizatia Natiunilor Unite ca metoda oficiala pentru abordarea conflictelor. Cursul va crea totodata un spatiu in care participantii sa impartaseasca experientele personale si sa isi imbunatateasca intelegerea si abordarea conflictelor cu care se confrunta. Termen limita pentru inscrieri: 25 septembrie, 2006

TAXA DE PARTICIPARE: Taxa pentru cele douasprezece saptamani de curs este de 100 de Euro, un numar limitat de burse fiind disponibile.

CONTACT: Pentru mai multe informatii va invitam sa vizitati pagina de Internet https://www.transcend.org/tpu/courses.shtml sau sa contactati tpu@transcend.org

SURSA: PATRIR

===========

Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale: 2007-2013

ORGANIZATOR: Institutul Roman de Training

PERIOADA SI LOCATIA: 7-8 octombrie, Bucuresti

DESCRIERE: Trainingul isi propune familiarizarea participantilor (functionari publici si angajati contractuali in institutii/autoritati publice) cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania. Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte. Tematica abordata: politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana; cadrul institutional si legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale; alocarea financiara, instrumentele, prioritatile si obiectivele Fondurilor Structurale; stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale; cadrul institutional si legislativ al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale; Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale; identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor); formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului); exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene. . Cursul se concentreaza pe dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte. Tematica abordata: politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana; cadrul institutional si legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale; alocarea financiara, instrumentele, prioritatile si obiectivele Fondurilor Structurale; stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Stru cturale; cadrul institutional si legislativ al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale; Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale; identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor); formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului); exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

TAXA DE PARTICIPARE: 490 RON/participant. Taxa de participare acopera costurile privind instruirea, materialele de curs si pauzele de cafea.Taxa de participare acopera costurile privind instruirea, materialele de curs si pauzele de cafea.

CONTACT: Institutul Roman de Training ( Persoana de contact: Lavinia Dascalu)

Tel/Fax: 021-642.64.52, Mobil: 0723/648.635

E-mail: euadministratie@irt.ro , Web: www.irt.ro

SURSA: Institutul Roman de Training

================

Curs deschis de initiere in Lean Manufacturing

ORGANIZATOR: Asociatia Expertilor LEAN din Romania (AELR)

PERIOADA SI LOCATIA: 2 module ce se vor desfasura in Bucuresti, in 12-14 octombrie (Modul 1 - Notiuni de bazain Lean Manufacturing pentru cunoasterea si imbunatatirea procesului de productie) si 19-21 octombie 2006 (Modul 2- Metode avansate de Lean Manufacturingsi etape pentru trecerea la sistemul de productie Lean)

DESCRIERE: Cursurile imbina aportul de cunostinte cu simularea unor situatii specifice proceselor de productie si aplicatii practice, fiind sustinute de specialistii AELR. Obiectivul este crearea si dezvoltarea abilitatilor pentru a descoperi rapid pierderile din procese si de a utiliza tehnici de imbunatatirea continua a performantelor. Participantii vor cunoaste modul de introducere a principiilor imbunatatite de management al productiei pe termen lung, ceea ce permite cresterea capacitatii productive concomitent cu micsorarea costurilor de productie prin reducerea pierderilor din intreprindere, fara necesitatea unor investitii majore. Avantajul oferit de AELR este ca metodele recomandate au fost deja verificate in practica in Romania incepand din 2004, iar firmele care au aplicat Lean au obtinut rezultate semnificative:Reducerea timpului de fabricatie, Reducerea costurilo r, Cresterea productivitatii,Respectarea termenelor de livrare,Reducerea stocurilor, Timp de reactie redus.

TAXA DE PARTICIPARE: 300 Euro pentru un modul, cu reducere de 10% pentru participarea la ambele module.

CONTACT: AELR, Persoana de contact: Cristina Musat

E-mail: info@lean.ro, Web: https://www.lean.ro;

Tel.: 0788-486.244 sau 0745-252.428; Fax: 021-312.91.98

SURSA: AELR

==========

Training of Trainers in Educatia Outdoor

ORGANIZATOR: Outward Bound Romania

PERIOADA SI LOCATIA: 15-24 octombrie 2006, Sovata.

DESCRIERE: Profilul participantilor: traineri, sau candidati de traineri de teambuilding, lucratori sociali, experti de resurse umane, lucratori de tineret care doresc sa se specializeze in eduatia outdoor. Continutul trainingului: Teme teoretice (Ce este educatia outdoor?, De ce educatie outdoor?, Principii in educatia outdoor, Modele de invatare in educatia outdoor, Planificarea unui training outdoor, Management de risc si de siguranta in educatia outdoor, Deprinderile unui trainer outdoor, Generatiile de facilitare, Evaluarea activitatilor outdoor, Metode de evaluare) si Workshopuri practice (Icebreakeri, Exercitii de rezolvare de probleme indoor si outdoor, Expeditia - un mijloc de invatare, Planificarea, desfasurarea si evaluarea unei activitati outdoor, Construirea unor elemente de corzi, Catarare, rapel. Conditii: participare pe toata durata trainingului, deschidere pentru activitati provocatoare fizice si psihice, cunostinte de limba engleza de nivel mediu.

TAXA DE PARTICIPARE: 1400 RON. Pretul include programul, echipamentul special, cazarea, masa si asigurare pe durata trainingului.

CONTACT: Persoana de contact: Adam Horvath Kovacs,

E-mail: office@outwardbound.ro, Web: www.outwardbound.ro

Tel: 0740- 682.398, 0365-407.673

SURSA: Comunicat Outward Bound

===========

Construirea pacii, transformarea conflictelor si reconstructie, reconciliere si solutionare post conflict (Peacebuilding, Conflict Transformation and Post-War Rebuilding, Reconciliation and Resolution (PCTR))

ORGANIZATOR: TRANSCEND si Institutul Roman pentru Actiune, Instruire si Cercetare in domeniul Pacii (PATRIR)

PERIOADA SI LOCATIA: 23-27 octombrie 2006, Cluj Napoca

DESCRIERE: PCTR, singurul program de instruire de acest fel, foloseste Metoda TRANSCEND de Transformare a Conflictelor prin Mijloace Pasnice (adoptata sub forma de manual de instruire de catre Natiunile Unite) pentru a explora cele trei faze ale violentei si razboiului: pre-violenta, violenta, post-violenta, si pentru a identifica ce actiuni se pot lua: transformarea conflictelor ne-solutionate, capacitarea comunitatilor, organizatiilor si indivizilor pentru transformarea conflictelor si construirea pacii, realizarea si implementarea acordurilor de incetare a focului si procese de pace si dezvoltarea de politici si programe eficiente pentru transformarea conflictelor si reconstructie, reabilitare, reconciliere si vindecare post-razboi.

Programul se bazeaza pe o larga experienta internationala dar in acelasi timp ii va incuraja pe participanti sa abordeze problematici concrete cu care se confrunta in cadrul comunitatilor din care vin. Abordarea directa, bazata pe nevoi, a acestui program este relevanta mai ales pentru personalul de varf al organizatiilor nationale si internationale de ajutor si dezvoltare, personalul de teren implicat in zone de conflict sau in situatii post-razboi/violenta, diplomati, politicieni la nivel national sau international responsabili cu transformarea conflictelor, construirea pacii si politici de dezvoltare, personal al agentiilor Natiunilor Unite, lucratori implicati in procese de construirea pacii la nivelul comunitatilor de baza, si practicieni in domeniul transformarii conflictului si medierii. Programul se va desfasura in limba engleza.

TAXA DE PARTICIPARE: 450 Euro pentru participantii din Romania

CONTACT: Pentru inscrieri si mai multe informatii: Andra Tanase

Tel: +40-264-420.298, E-mail: training@transcend.org, Web: https://www.transcend.org/training

SURSA: PATRIR

Sursa: Formare.info, buletin informativ electronic editat de Institutul Roman de Training