Lucian Bode a prezentat marți scuze jurnalistelor agresate la Congresul PNL și a anunțat că s-a demarat o anchetă, iar cei vinovați ”vor plăti”. Premierul a spus că PNL va plăti amenda primită de Romexpo pentru nerespectarea normelor sanitare.

Ministrul a susținut însă că nu a văzut incidentul în care a fost implicată o jurnalistă de la Pro TV, deși a văzut momentul în care aceasta a intrat în zona unde se vota.

”Vreau să-mi cer scuze față de dumneavoastră pentru comportamentul iresponsabil pe care le-au avut colegi de-ai mei din PNL față de două colege. Poliția Capitalei a luat legătura cu colegele, declanșăm o anchetă și cei vinovați vor plăti”, a declarat Bode, citat de News.ro.

La congresul PNL din weekend, două jurnaliste au fost bruscate de câțiva membri liberali prezenți la Congres, pe motiv că nu aveau voie să filmeze.  

Una dintre ele a scris pe Facebook că, în timp ce filma, un reprezentant al ”echipei câștigătoare” i-a smuls telefonul din mână și l-a trântit. Mai mulți lideri liberali, printre care Robert Sighiartău, Lucian Bode și Dan Motreanu, au întors spatele, fără a interveni. 

În privința nerespectării distanțării fizice și a intrării fără certificat verde la Congres, Bode susține că n-a fost la Romexpo în calitate de ministru de interne: ”Resposabilitatea revine organizatorilor, eu nu am fost nici organizator, nici ministru de Interne acolo, am fost participant”.

El a spus că Poliția Capitalei a aplicat sancțiuni: sancționat firma de pază de la Congresul PNL cu o amendă de 5.000 de lei pentru că avea obligația, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înștiințeze de urgență cu privire la nereguli - nerespectarea distanței fizice și nepurtarea corespunzătoare a măștii de protecție.

"Pentru faptul că nu s-a respectat distanțarea în momentul în care a început procesul de vot, pentru faptul că o parte dintre participanți nu purtau corespunzător masca de protecție, Poliția Capitalei a sancționat organizatorii cu amenda maximă - 10.000 de lei. Totodată, astăzi, Poliția Capitalei a sancționat firma de pază cu o amendă de 5.000 de lei pentru că aveau obligația, conform contractului încheiat cu organizatorii, să înștiințeze de urgență organizatorii cu privire la aceste nereguli. Nu au făcut-o, au fost sancționați și ei", a spus Bode.