Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat marți că autoritățile nu renunță la restricții, care au scopul de a proteja.

El le-a mulțumit celor două milioane de bucureșteni care respectă ordinea și măsurile anti-COVID și ”despre care nu prea vorbim”.

Alin Stoica a precizat că protestul din București de luni seara a fost ținut sub control de forțele de ordine: ”Din păcate, spre finalul acestui protest, un grup de 300 de oameni, în zona Pieței Unirii, au devenit agresivi, fapt pentru care forțele de ordine au acționat pentru restabilirea ordinii”. 

”Măsurile luate nu sunt niște restricții, ci sunt niște limitări ale confortului pentru a proteja sănătatea oamenilor. Nu vom renunța la aceste măsuri, pentru că aceste măsuri sunt menite să ne protejeze pe noi”, a precizat prefectul Capitalei.

El a precizat că închiderea magazinelor la ora 18:00 (în weekend) e o lipsă de confort, adăugând însă că în unele țări, precum Austria, acest lucru se întâmplă în mod obișnuit: ”Nu reprezintă o schimbare atât de dramatică în viața noastră”.

Stoica a mai precizat că nu se poate vorbi de proteste masive, în condițiile în care participă  1.500 – 2.000 de oameni, dintre care câțiva sunt ”turbulenți”.

El a reamintit că protestele de luni seară au fost organizate de un anumit partid  (AUR - n.r.) și de un anumit lider al acelui partid”.

Totodată, Alin Stoica a susținut că manifestanții care nu au respectat regulile la proteste, probabil că nu le respectă în general și că este posibil să răspândească mai mult virusul dacă vin la proteste.

"Cei care au instigat la violență trebuie să plătească. Cei care instigă la nerespectarea măsurilor punând în pericol sănătatea românilor, cei care instigă la violență împotriva organelor de ordine ale statului, cei cărora le pasă mai mult de promovarea propriei imagini decât de interesul general al românilor și al statului nu sunt patrioți. Sunt patrioți cei care au protejat statul de drept, cei care au refuzat să răspundă la provocări pentru a nu pune în pericol oamenii care manifestau pașnic. Îi felicit pe jandarmi atât pentru calmul de care au dat dovadă și care a dus la protejarea cetățenilor pașnici, dar și pentru fermitatea și profesionalismul cu care au oprit violențele din această noapte", a scris prefectul Capitalei pe Facebook.

Proteste:Violențe în București, afară cu ungurii din țară la Pitești, scandări în fața unor spitale

Mai mult pe EurActiv »