Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, înainte de votul moțiunii de cenzură, că va propune excluderea din partid a celor care nu se prezintă la vot.

"Dacă tot forțăm așa lucrurile, am să propun Comietului Politic Național excluderea acelor trei foști colegi ai mei", a spus Ciolacu, întrebat dacă a vorbit cu colegii care vor absenta astăzi din Parlament.

Întrebat dacă și cei cu probleme medicale vor fi excluși, acesta a afimat că "nu e niciunul bolnav".

Reamintim că Senatoarea PSD Carmen Dan a anunțat că mama sa a fost confirmată cu coronavirus și nu va veni la votul pentru moțiunea de cenzură.

"După o săptămână extrem de agitată, cu griji și gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată și ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic. Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiții, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aș fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puțin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament. Altfel spus, în aceeași zi în care mama a fost confirmată eu am fost testată, iar rezultatul este negativ. Nu am simptome de niciun fel, doar că legea îmi impune să stau în autoizolare, lucru pe care îl voi respecta", a scris Carmen Dan pe pagina sa de Facebook.

Nici deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu participă la moțiunea de cenzură, surse apropiate de el afirmând că acesta se află internat în spital.

De asemenea, nici Alexandru Potor nu va participa la vot, acesta fiind contact direct al unei persoane infectate cu COVID-19.