Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat joi că primarul Capitalei, Nicușor Dan, are ''o singură soluție'', dacă vrea să mai primească susținerea liberalilor pentru un nou mandat, anume să se înscrie în PNL.

Întrebat dacă PNL îl va susține pe actualul primar, Nicușor Dan, la Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a declarat că PNL a demonstrat că are capacitate să administreze și să dezvolte și local și regional și nu se poate să nu aibă un candidat în București.

"Dacă Nicușor Dan vrea să mai primească susținerea Partidului Național Liberal, are o singură soluție: să se înscrie în Partidul Național Liberal", a spus Ciucă la RFI.

Întrebat dacă asta ar fi singura condiție pentru care PNL l-ar susține pe Nicușor Dan, Nicolae Ciucă a replicat: "Prima. După ce se îndeplinește aceasta, mai vedem și celelalte condiții".

"Evident, mă onorează faptul că Partidul Național Liberal se gândește la mine ca la un potențial membru. Dincolo de asta, noi suntem într-un context - alegeri locale într-un singur tur, în care avem un partid mare pe stânga, așa cum am avut și în 2020, și în 2016 și avem niște partide medii pe partea dreaptă. Și avem o experiență din 2016, când fiecare din partidele astea medii și-au pus candidați și a câștigat stânga. Și avem experiența 2020, unde, după mult efort, s-a ajuns la o formulă în care au existat candidați unici și cu o puternică presiune a publicului de dreapta, care a zis 'scăpați-ne de PSD'. Eu cred că asta este soluția în continuare, în 2024, și mi-e greu să cred că o să poată fi candidatul unui partid susținut de ceilalți și de asta formula independentului susținut de celelalte partide de dreapta mi se pare în continuare soluția potrivită", a afirmat joi, la RFI, Nicușor Dan.