Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a declarat marți că la Poliția Capitalei se fac verificări de către Corpul de control al ministrului de interne.

"Ca urmare a faptului că în ultimele zile, în spațiul public, au fost semnalate situații de polițiști sau foști polițiști acuzați că nu și-au făcut datoria sau chiar că au pactizat cu cei certați cu legea, vreau să precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situații, noi fiind primii interesați să nu existe nici măcar o suspiciune vizavi de profesionalismul și corectitudinea cadrelor MAI", a declarat Dajbog.

"De la începutul anului, au depus denunțuri la DGA 90 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne: 21 cu funcții de conducere și 69 cu funcții de execuție. Dintre aceștia, 63 sunt polițiști, 12 sunt polițiști de frontieră, 6 sunt lucrători din cadrul structurilor de permise de conducere și înmatriculări. De asemenea, au mai depus denunțuri colegi de la Inspectoratul General pentru Imigrări, de la Pașapoarte și de la alte structuri", a mai spus Monica Dajbog.

Ea susține că numărul polițiștilor care au refuzat mită e cu 30% mai mare față de anul trecut.