După declarația de presă a președintelui în care a criticat guvernarea PSD, premierul a ieșit miercuri seara să-i dea replica. Ea a anunțat că Guvernul va sesiza CCR, deoarece Iohannis nu aprobă miniștrii interimari.

”E incalificabil modul în care cand se folosește candidatul Klasu Iohannis de tribuna oficială a Administrației Prezidențiale pentru a-și transmite mesajele electorale”, a declarat Viorica Dăncilă.

”Suntem într-o situația fără precedent, într-o situație de confuzie și dezechilibru”, președintele are ”obsesia blocajelor” și continuă să încalce Constituția și legile statului, a mai spus Dăncilă, nemulțumită că șeful statului nu a aprobat miniștrii interimari propuși de ea. 

Premierul a susținut că singura preocupare a ”candidatului Iohannis e să critice Guvernul, uitând că de cinci ani e parte a puterii executive”.

”Nu statul, ci președinte trebuie resetat”, a mai spus Dăncilă, după ce Iohannis a susținut că se impune ”resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită”. 

”Guvernul României va sesiza CCR pentru a reclama un conflict juridic cu șeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul”, a anunțat la finalul declarației Viorica Dăncilă.