Klaus Iohannis a declarat miercuri că problemele, care au fost la secțiile de votare din străinătate și din țară, trebuie rezolvate, astfel că va înființa o comisie mixtă. Președintele a cerut demiterea miniștrilor de Interne și Externe.

UPDATE

La puțin timp după declarația lui Iohannis, Carmen Dan a ajuns la Guvern pentru o discuție cu Viorica Dăncilă.

+++

”După atâtea probleme, este evident că trebuie să existe și urmări politice. Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenționat prost aceste alegeri, trebuie să plătească cu funcția. Atenție, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc și alte probleme, este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză”, a spus președintele: ”Fiindcă nu au știut să își dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”

"Nu Iohannis m-a numit ministru, avem lucruri mai importante de făcut", a declarat Teodor Meleșcanu pentru Realitatea TV.

Șeful statului a mai spus că nu are încredere în guvern, astfel că va înființa o comisie mixtă, unde îi va invita pe toți cei care au atribuții în organizarea alegerilor pentru a identifica probleme majore, soluții și de a propune aceste soluții Guvernului, Parlamentului, AEP.

Iohannis a spus că au fost foarte mulți români revoltați că au stat la coadă și în țară, unii au reclamat prea puține ștampile, alții prea puține cabine: ”Se vede că întreaga organizare a fost gândită pentru inhibarea votului”.

Pe de altă parte, la reuniunile de marți de la Bruxelles - Consiliul European informal și summitul PPE, a primit felicitări pentru românii care au votat la referendum și alegerile europarlamentare.

”În Europa, românii contează, România contează și după rezultatul de la referendum ați primit felicitări de la cei mai importanți lideri europeni”, a spus Iohannis, adăugând că e ”un rezultat extraordinar de bun care readuce România în normalitatea europeană”.