Klaus Iohannis a anunțat marți noi restricții de circulație, care vor intra în vigoare de mâine. Armata va veni în ajutorul forțelor de ordine publică, Jandarmerie și Poliție.

UPDATE 

  • situația devine din ce în ce mai complexă, am discutat măsurile suplimentare care secer luate
  • am convenit că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a putea încetini răspândirea virsului

Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul ”stăm acasă”. Evident că oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.Însă aceste restricții devin obligații!

  • vom folosi și armata, aceasta va pune la dispoziție personal pentru a ajuta forțele de ordine publică.
  • am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică, fiindcă este absolută nevoie ca aceste măsuri să fie respectate integral.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez - persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă.


  • restricțiile intră în vigoare începând de mâine, ele vor fi introduse într-o nouă ordonanță militară care va fi gata până la sfârșitul acestei zile.

+++

Ședința a avut loc la Palatul Cotroceni. A participat și premierul Ludovic Orban, proaspăt ieșit din izolare, precum și ministrul de interne, Marcel Vela, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, și ministrul sănătății, Victor Costache.