După ce a dat răspunsuri în doi peri sau a spus că nu știe să răspundă la mai multe întrebări, ministrul Energiei, Anton Anton, l-a făcut nesimțit pe un jurnalist.

La o conferință pe teme energetice organizată de Ziarul Financiar, ministrul a fost întrebat despre strategia energetică pe care intenționează să o elaboreze și despre care a vorbit și în cadrul audierilor din Parlament: "Acuma strategia se elaborează. Nu pot să vă dau acum care este viziunea, care este ținta!", potrivit Digi 24.

Anton Anton a fost, apoi, întrebat cât timp vor mai dura negocierile cu investitorii chinezi pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

"De câți ani se fac negocierile ăstea? No, foarte bine, atuncea de unde să vă dau eu un termen de finalizare?!", a fost răspunsul ministrului.

Nici în privința destinației gazelor din Marea Neagra, Anton Anton nu a putut oferi lămuriri: "Stop! Nu-mi puneți mie în cârcă toată industria românească!".

Au urmat și alte întrebări la care ministrul nu a știut să răspundă. La final, când un jurnalist l-a rugat să-i spună "ce e ăla curent electric", ministrul ALDE a concluzionat: "Ești nesimțit!".