Un document cu antentul Guvernului privind implicarea unor angajați ai Executivului în campania din PNL ridică semne de întrebare. Florin Cîțu nu-și aduce aminte să fi văzut documentul, Ludovic Orban cere demisii.

”Cine spune că este un document al Guvernului să demonstreze că este un document real. Dacă este nevoie, vom face verificări. Am spus în general că văd multe probleme, soluții. Nu știu ce conține acel document. Eu nu am văzut acel document, nu mi-a fost adus mie (...) Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Eu înțeleg că și domnul Orban și domnul Teodorovici au avut acel document. Să vină să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat", a declarat marți premierul Florin Cîțu, referindu-se la un document cu antetul Guvernului, cancelaria prim-ministrului, consultat de HotNews.ro, care stabilește direcțiile de comunicare pentru campania internă a partidului.

Documentul apare că a fost creat de Mioara Costin, fostă jurnalistă la Realitatea Plus, în prezent consilieră de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

De la Palatul Victoria s-a făcut lista comunicatorilor care trebuie să arate ”diferența de clasă” între cele două echipe aflate în competiție directă.

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune însă că, dacă documentul e real, ”e grav”, iar cine l-a făcut trebuie să plece.

"Dacă este adevărat acel document, cine a elaborat acel document și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici în campania internă împotriva președintelui PNL trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria", a declarat marți Ludovic Orban.

Întrebat la Digi 24 dacă acest caz seamănă cu cel al angajărilor fictive care au dus la condamnarea lui Liviu Dragnea, deputatul liberal Florin Roman a respins comparația. Spre deosebire de angajările fictive de la DGASPC Teleorman, aici consilierii de stat - a susținut Roman - îl ajută pe premier în timpul liber, ”datorită simpației și adeziunii la ce face Florin Cîțu”. 

Ieri, PSD a cerut instituțiilor abilitate o investigație penală de urgență, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora Florin Cîțu ar folosi resurse umane și bugetare din Cancelaria premierului în campania pentru șefia PNL.