CNCAV a anunțat că luni, 15 martie, începe etapa a III-a de vaccinare anti-COVID-19, care se adresează populației generale. Platforma a mers doar pentru puțin timp.

UPDATE

13:29 Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare spune că, în ziua în care a început etapa a 3-a de vaccinare, platforma unde românii se pot programa a avut probleme tehnice și funcționează cu sincope, însă STS lucrează intens pentru remediere.

”Sunt înscrise 77.000 de persoane... Este un lucru pe care l-am anticipat și care a fost anunțat în mod oficial pe site-ul platformei. E posibil să apară întârzieri în funcționlitatea platformei, având în vedere că se lucrează pe o platformă aflată în producție, existând riscul să apară aceste sincope în funcționare. Din acest motiv se lucrează în etape ... Vă asigur că STS lucrează aproape non-stop pentru a asigura fluență. Cu siguranță, va apărea un mesaj pe platformă în momentul în care se vor finaliza toate procedurile operaționale. La acest moment este posibil să apară aceste disfuncționalități pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de urilizatori”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță, la Digi 24.

13:20 ”Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare. Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, transmite STS.

13:05 CNCAV informează că luni, până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

"Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.  Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare", mai spune Comitetul.

De asemenea, CNCAV le recomandă cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente.

+++

11:40 Platforma de programare este funcțională. În situația în care, la accesarea unuia din butoanele "Mă programez” sau "Conectare” sunteți redirecționat către pagina principală, se recomandă să ștergeți istoricul de navigare sau memoria temporară (cache) a browserului.

+++

10:13 Platforma de programare nu funcționează. 

+++

Înscrierile ar fi trebuit să înceapă luni pentru categoria a III-a, dar s-au putut face și duminică timp de aproximativ o oră.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în dimineața zilei de 15 martie 2021, începând cu ora 09:00, s-au deschis succesiv listele de așteptare pe județe: 

  • 9:00-11:00: centrele de vaccinare din județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna
  • 11:00-13:00: centrele din Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova
  • 13:00-15:00: centrele din județele Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și municipiul București

”Pot exista perioade de mentenanță în vederea optimizării aplicației. În aceste perioade este posibil ca aplicația să funcționeze cu întârzieri”, a avertizat CNCAV.

 

”Este foarte simplu. Dacă doriți să vă vaccinați, înscrierea se face prin intermediul listelor de așteptare. Peste 1,5 milioane de beneficiari sunt înscriși pe platforma electronică, din care aproximativ 500.000 sunt din rândul populației generale. Programarea se face online sau prin call center! Apoi veți primi notificarea locului disponibil în centrul pentru care ați optat”, a scris duminică, pe Facebook, premierul Florin Cîțu, referindu-se la lansarea campaniei de vaccinare pentru întreaga populație.