Noul guvern a avut joi seara prima ședință, în care a fost adoptată o Ordonanță de Urgență cu modificări în structura Executivului. Totodată, s-a decis reluarea concursurilor pentru posturi vacante din instituții publice.

”Ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi, care are un singur punct. Este vorba de un proiect de ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a spus premierul Nicolae Ciucă, la debutul primei ședințe de guvern a noului cabinet.


Guvernul instituie o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, respectiv pentru posturile și funcțiile vacante și temporar vacante, altele decât cele prevăzute la art. II din Legea nr. 203/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 - pot fi organizate și desfășurate concursuri în condițiile legii, până la data de 1 iunie 2022, cu încadrarea în creditele de angajament și creditele bugetare aprobate în bugetul pentru anul 2022.

OUG prevede reorganizarea ministerelor.

În cadrul aparatului de lucru al Guvernului se înființează Cancelaria prim-ministrului, structură cu personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, prin preluarea activității, posturilor și personalului Cancelariei prim-ministrului, structură fără personalitate juridică în subordinea prim-ministrului, care se desființează.

Guvernul urmează să se reunească și vineri pentru rectificarea bugetară.