Partidele de opoziție au criticat prestația premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului European, unde a dat explicații cu privire la situația României, în timp ce PSD spune că aceasta "apără interesele României".

"Singura soluție pentru a salva imaginea României este demisia doamnei Dăncilă. Astăzi, a mințit în mod repetat și fără nicio reținere la Bruxelles (Strasbourg - n.r.). A mințit în fața partenerilor externi, a plasat România în afara cadrului constiituțional și de integrare în UE. Doamna Dăncilă va ieși foarte urât din istorie", a spus Raluca Turcan.

Pe de altă parte, deputatul PSD Valeriu Steriu spune că era necesară participarea premierului la discuție, dat fiind faptul că urmează a fi adoptată, în noiembrie, o rezoluție cu cu privire la România, în cadrul MCV.

"Doamna Dăncilă apără interesele României și aduce în fața PE o variantă de a completa informația pe care am avut-o în MCV de-a lungul anilor. (...) Probabil, în perspectvica lunii noimebrie, când vom avea sau nu o rezoluție cu privire la situația României, era absolut necesar în a participa la această dezbatere", a explicat Valeriu Steriu.

De asemenea, deputatul USR Ionuț Moșteanu consideră că premierul a rostogolit același punctaj pe care îl comunică și PSD-ALDE.

"A avut un disurs pentru PSD și votanții PSD (...) nu ne-a spus nimic nou, apare același punctaj rostogolict de comunicatorii PSD-ALDE la televiziunile lor, și asta mi se pare cel puțin jalnic pentru un premier care ar trebui să conducă destinele unei țări europene", a afirmat Ionuț Moșteanu.

Alte critici la adresa Vioricăi Dăncilă a făcut și președintele PMP, Eugen Tomac, care susține că premierul s-a făcut de râs prin discursul său.

"Prin discursul ținut în Parlamentul European, Viorica Dăncilă s-a făcut încă o dată de râs, de data aceasta în fața întregii Europe.S-a comportat ca o persoană isterică, deformând realitatea, prezentând cu bună știință informații false doar pentru a-l salva pe Liviu Dragnea.A mințit cu nerușinare că milioane de români s-au aflat sub ascultare. Mai avea puțin și susținea că serviciile i-au ascultat și pe Manfred Weber și Frank Timmermans, la un loc cu întreaga Europă", a scris Tomac pe Facebook.