Parlamentul European este forul care trebuie să aprobe orice acord referitor la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La începutul lunii aprilie, Parlamentul European a adoptat cu o majoritate covârșitoare - 516 voturi pentru, 133 împotriva și 50 de abțineri - o rezoluție ce prezintă principiile și condițiile pe care le va lua în considerare pentru a aproba acordul final privind Brexit. Acest acord între Marea Britanie și Uniunea Europeană nu va putea fi pus în aplicare fără sprijinul Parlamentului European.

Pe 29 aprilie, statele membre au ajuns la un acord privind regulile de desfășurare a negocierilor. Acestea au fost prezentate în plenul Parlamentului, în data de 17 mai, de către președintele Consiliului European, Donald Tusk. Tusk a precizat că regulile negocierilor respectă total condițiile impuse de PE.

La discuțiile găzduite de PE în data de 17 mai, europarlamentarii au salutat unitatea manifestată de cele 27 de țări membre în privința negocierilor cu Marea Britanie. Dar ei au avertizat că UE însăși are nevoie de o reformă profundă.

Articol preluat de pe HotNews.ro în cadrul proiectului Youth Parlamentor 2.0.