Centrul Român de Politici Europene (CRPE) lansează un sondaj pentru cetățenii din București: Votează pentru ce proiect major vrei sa facem campanie în Sectorul 1.

Cetățenii sunt invitați să voteze, dintr-o listă de priorități majore, proiectele despre care apreciază că este cea mai mare nevoie. Lista pe care o propunem este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, tehnicieni din administrația publică și din societate.

Sondajul pentru București se regăsește aici

Lansăm prin acest sondaj și un nou mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să se afle cât mai sus în agenda decidenților publici, iar transparența și prioritizarea investițiilor în funcție de nevoi reale să fie regula.

Este un exercițiu pentru cetățeni pentru a vedea că, prin implicare, cu plan, cu aliați, comunitățile noastre se pot schimba.

Este un exercițiu și pentru administrațiile locale unde, în afara unor programe politice – mai mult sau mai puțin documentate în comunitate – consultarea cetățenilor rămâne o formă fără fond. Cu atât mai puțin, deciziile de investiții au la bază nevoi și priorități ale cetățenilor.

Acest sondaj mai este încă ceva: ne va arăta și cât de mare este distanța între ceea ce vor cetățenii și consideră important și urgent, în orașul lor, cei care decid cum se cheltuie bugetul local.

Bucureștenii sunt invitați la vot, până pe 15 august. Acordați calificative între 1-5 fiecărei priorități/obiectiv/inițiativă din listă (1= deloc prioritar, 5= prioritate maximă).

Lansăm acest sondaj și în alte patru orașe din țară: Timișoara, Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea.

Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile dvs, vor ajunge în agenda administrațiilor locale cu un plan de acțiune, susținători și argumente.

Toate se întâmplă în proiectul „Activism civic în practică - sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundația Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitară Timișoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants


Finanțatori


Finanțator public:

Despre proiect


Nume proiect: Activism civic în practică - sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local
Aplicant principal (beneficiar): Centrul Român de Politici Europene
Parteneri (co-beneficiari)/Consorțiu: Fundația Comunitară Buzău, Fundația Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundația Comunitară Timișoara
Stadiu proiect: în derulare
Demarat în: 2021
Finalizare la: 2022
Program: Active Citizens Fund - Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. , Connecting Europe Facility
Axa: „Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă” #haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants
Comunitatea unde produce efecte: locală, regională