Bilete mai ieftine, zboruri mai scurte, emisii de noxe mai putine. Ce alte efecte? Miza, aspectele cheie si implicatiile propunerii legislative "Cerul Unic European" vor fi dezbatute de cele mai importante institutii si organizatii din domeniul aviatic din Romania si alte state membre UE, intr-un dialog cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, Raportor al Parlamentului European pentru aceasta Propunere de Regulament. Evenimentul este organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European si va fi transmis in direct pe aceasta pagina de catre EurActiv.ro vineri, 30 ianuarie 2015, incepand cu ora 10.30.
Video de prezentare, pe scurt, a initiativei Cerul Unic European:



La dezbatere vor fi prezente institutiile nationale si alte organizatii relevante din domeniul aviatic, care isi vor spune punctul de vedere pe tema implementarii Cerului Unic European - prioritate-cheie a politicii europene in domeniul aviatiei. Scopul initiativei: cresterea eficientei in ansamblu a modului in care spatiul aerian european este organizat si gestionat, prin modernizarea actualului sistem de management de trafic aerian, in vederea asigurarii unui transport aerian sigur, fluent si sustenabil pe termen mediu si lung.

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, membru al Comisiei pentru Transport si Turism din cadrul Parlamentului European, Vicepresedinte al Grupului Partidului Popular European (Crestin Democrat) este raportor al PE pentru Propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului pentru punerea in aplicare a Cerului Unic European (2013/0186 (COD)).

Parlamentul European a aprobat in prima lectura rezolutia sa legislativa referitoare la aceasta propunere de regulament, in data de 12 martie 2014 (click aici pentru textul rezolutiei). Propunerea de regulament urmeaza sa fie supusa primei lecturi in Consiliul Ministrilor, urmand ca in functie de pozitia adoptata, Propunerea de Regulament sa fie adoptata sau retransmisa in Parlamentul European pentru a doua lectura. Ca urmare a aplicarii Procedurii legislative ordinare, aceasta Propunere de regulament va fi adoptata in comun de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene, cele doua institutii avand aceeasi putere de decizie.

Detalii aici