Institutul European din Romania organizeaza in data de 11 decembrie 2014 conferinta anuala cu tema Provocari politice si economice: raspunsuri pentru Europa. Evenimentul, organizat cu sprijinul Fundatiei pentru Imbunatatirea Conditiilor de Viata si de Munca - Eurofound (Dublin), va gazdui si cea de-a cincea editie a decernarii Premiilor de Excelenta IER.

Vor participa reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai ambasadelor statelor membre UE la Bucuresti, precum si reputati experti si analisti, romani si straini, cercetatori specializati in afaceri europene si in domeniul politicii externe.

In prima sesiune a conferintei vor fi abordate principalele provocari si prioritati ale Uniunii Europene, asa cum rezulta ele din documentele strategice ale Consiliului European si Comisiei Europene, precum si instrumentele pe care UE le are la dispozitie pentru a raspunde acestor provocari. Cea de-a doua sesiune va aborda problematica legata de conditiile de viata si de munca in UE si instrumentele de sprijin in vederea imbunatatirii acestora.

In finalul evenimentului va avea loc festivitatea de decernare a Premiilor de Excelenta IER pentru promovarea spiritului si valorilor europene, editia a V-a. In acest an, premiile sunt dedicate emisiunilor radio si TV, precum si platformelor on-line pe tematica europeana. Premiatii acestei editii sunt: Beneficiar Romania (TVR 1); Context (The Money Channel); Euroferma (National 24Plus); Europa 360 (TVR Timisoara); Europa mea (TVR 1); Europa TV (Neptun TV, Constanta); Info Europa (TeleM, Iasi); Noi, europenii (Nasul TV); Pasaport Diplomatic (DiGi24); Punti Europene (Nord TV, Borsa, Maramures); Proiectul Euranet Plus (Societatea Romana de Radiodifuziune); Tanar in Europa (RFI Romania); www.caleaeuropeana.ro; www.euractiv.ro; www.europuls.ro; www.fonduri-structurale.ro.

Lucrarile conferintei se vor desfasura in romana si engleza, fiind asigurata traducerea simultana.

Participarea la eveniment se face pe baza de invitatie.