In data de 28 noiembrie, in Bucuresti, va avea loc seminarul "Prevenirea riscului de incalcare a regulilor de concurenta - un obiectiv realizabil".  

Valentin Mircea
Foto: Arhiva personala

Punctele principale ale prezentarii sustinuta de Valentin Mircea, fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei:

  • Care sunt principalele riscuri in materie de concurenta? Constituie acestea o multime finita sau nu?

  • Preventia - un demers dificil dar mai usor de realizat decat evitarea consecintelor unei incalcari deja savarsite.

  • Programele de conformare trebuie sa fie adaptate fiecarei intreprinderi - diferenta dintre "pret-a-porter" si "pe masura".

  • Modalitatile de realizare a conformarii - pasiva si activa.

  • Preventia activa: monitorizare permanenta a activitatilor de catre un observator din afara intreprinderii.

  • Programul de conformare perfect - un deziderat (aproape) realizabil.


Seminarul este unul profesional, in cadru restrans. Locurile sunt limitate, inregistrarea se va face pe principiul primul venit - primul servit.

Taxa de participare: 265 euro/participant +TVA. Perioada de inscrieri: 12 - 21 noiembrie (19 noiembrie).

Discount : se va acorda 10% reducere companiilor care inscriu doi sau mai multi participanti la acest eveniment (10% pentru fiecare al doilea/ treilea etc participant).
Pentru inscriere este suficient, intr-o prima faza, sa trimiteti un email cu mesajul "da, vreau sa ma inscriu"la adresa ioana.botezatu [at] euractiv.ro sau redactie [at] euractiv.ro.
Locul desfasurarii: Bucuresti, detaliile vor fi anuntate in cel mai scurt timp de organizatori.

Agenda seminarului:

Partea I
9.00-9.30 Sosirea participantilor. Welcome coffee.

9.30-10.45 Prezentare Valentin Mircea; fost vicepresedinte Consiliul Concurentei, partener Mircea si Asociatii

10.45-11.00 Coffee break

Partea a II-a
11.00 - 12.30 Dezbatere  - alte informatii/ intrebari si raspunsuri

12.30-13.30 Lunch

Seminarul este primul eveniment din seria Seminarii specializate: "Profesionistii concurentei" prezentate de Mircea si Asociatii,  Freedom House Romania si EurActiv Network.

Scurta prezentare - Speaker principal: Valentin Mircea
  • Valentin Mircea va reveni in curand la conducerea firmei de avocatura "Mircea si Asociatii", pe care a infiintat-o în 2003.
  • In perioada mai 2009-octombrie 2013 a fost membru al Plenului si Vice-Presedinte al Consiliului Concurentei. In aceasta calitate, s-a ocupat, in perioada 2009-2011, de modificarea si completarea legislatiei in domeniul concurentei - Legea concurentei nr.21/1996, precum si regulamentele si instructiunile de aplicare a acesteia.
  • De asemenea, Valentin Mircea este unul dintre coordonatorii Centrului de Studii in Dreptul Concurentei din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si autorul mai multor carti si articole pe teme de concurenta, energie si telecomunicatii aparute in publicatii din Romania si din strainatate.
  • Inainte de Consiliul Concurentei, Valentin Mircea a activat in mediul privat, ca avocat specializat in dreptul afacerilor.  Cariera sa profesionala a inceput si s-a desfasurat in cadrul KPMG Romania iar ulterior in cadrul firmelor de avocatura britanice Sinclair Roche & Temperley si Stephenson Harwood.
  • Valentin Mircea a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si Universitatea Sorbona (Pantheon- Assas) in 1996 iar in acest an va finaliza o teza de doctorat in dreptul concurentei la Universitatea Bucuresti.

Detalii eveniment