UE este un lider în domeniul combaterii științifice a schimbărilor climatice și ar trebui să devină un lider și în domeniul inovării în privința creșterii plantelor, consideră fostul comisar european pentru sănătate Vytenis Andriukaitis.
Este cu mult mai simplu pentru marile companii să implementeze noua legislație privind modificările genetice, în timp ce firmele mici sunt cele mai afectate de recentele schimbări, spune șeful Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European.
Discuția privind viitorul industriei biotehnologice în UE s-a aprins după ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că mutageneza trebuie, în principiu, să fie reglementată în baza Directivei privind organismele modificate genetic (OMG).
Schimbările climatice și problemele de mediu dau mari bătăi de cap agricultorilor și mulți experți văd în bioeconomie modelul de dezvoltare în viitor a sectorului agricol. Dar mulți fermieri nu înțeleg încă ce este bioeconomia și cum îi poate ajuta.
Bioeconomia este o modalitate de a proteja natura și biodiversitatea, generând noi afaceri și venituri prin conversia unor resurse regenerabile în alte produse esențiale sau în bio-energie. Cum pot profita fermierii, silvicultorii și pescarii din UE?
Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, subliniază rolul biotehnologiei în găsirea de soluții în ceea ce privește siguranța alimentară, reducerea impactului agriculturii asupra mediului înconjurător sau combaterea dăunătorilor.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.
România a adoptat, în luna mai 2021, Strategia națională pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei și radicalizării, însă până acum pașii făcuți pentru implementarea ei sunt timizi.
De la Odesa, până la punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, sunt aproximativ 40 de kilometru, iar taximetriștii percep o taxă de 2000 de hrivne (60 euro) pentru o călătorie până la frontiera cu Moldova.