Birocrația excesivă, la care se adaugă lipsa terenurilor și a facilităților din zona rurală sunt principalele piedici pentru atragerea tinerilor, dar și a femeilor în sectorul agricol din Spania, scrie EFE Agro.
Politica Agricolă Comună a ajutat o familie din sudul Italiei să-și repornească, ba chiar să își reinventeze, propria afacere, scrie Sicilia Agricoltura, partener al EURACTIV.
Profitabilitatea redusă și infrastructura de proastă calitate fac din agricultură un sector neatractiv pentru tinerii greci, dar fermele ar avea o mare nevoie de implicarea tinerilor pentru a face un salt înainte, scrie EURACTIV Grecia.
Fermele de mici dimensiuni domină încă sectorul agricol din Polonia. Suprafața lor este în scădere, dar datele statistice arată că, în medie, un fermier lucrează între 2 și 5 hectare de teren, scrie EURACTIV Polonia.
UE are o misiune dificilă în sectorul agricol: întinerirea forței de muncă. Sprijinul pentru tinerii fermieri este esențial, dar și alte fonduri europene pot ajuta la înființarea de noi afaceri în agricultură.
Lipsa unei infrastructuri dezvoltate în zonele rurale din Germania, precum și sprijinul redus de care beneficiază fermele mici îi descurajează pe tineri să investească în agricultură, forțându-i să se mute la oraș, scrie EURACTIV Germania.
Uniunea Europeană trebuie să se ocupe de schimbarea generațiilor în agricultură fie că își dorește sau nu. Dar pentru a avea șanse de rezolvare a situației, statele membre ar trebui să asigure un buget solid pentru Politica Agricolă Comună post-2020.
Sectorul agricol din UE este afectat de îmbătrânirea forței de muncă. În 2016, doar 11% dintre managerii de fermă din Uniunea Europeană aveau mai puțin de 40 de ani, potrivit datelor Eurostat.
Comisia Europeană a adoptat deja o sumedenie de măsuri în vederea simplificării politicii sale agricole, dar discuțiile se concentrează acum asupra viitoarei PAC, post-2020.
Comisia Europeană și statele membre caută încă metode de simplificare și eficientizare a complexei Politici Agricole Comune, continuând eforturile depuse în ultimii zece ani.
În al cincilea an de la reforma PAC, experiența și rezultatele României vorbesc despre importanța continuării investițiilor și potențialul politicilor europene de a susține modernizarea în agricultură și dezvoltarea rurală.
România vrea menținerea fondurilor acordate de UE pentru agricultură cel puțin la nivelurile actuale și după 2020. Ministrul Agriculturii a vorbit, într-un interviu acordat EurActiv, despre progresele înregistrate de sectorul agricol datorită PAC.
Obișnuiți cu stilul său neconvențional, nu trebuie să fie de mirare că președintele argentinian Javier Milei, după o zi intensă plină de întâlniri s-a lăsat dus de val la un post de televiziune din Italia, relatează RAI News.
Uniunea Europeană nu pregătește un „pașaport de carbon” sau alte inițiative prin care să restricționeze libertatea de mișcare a cetățenilor, așa cum s-a vehiculat pe site-uri și publicații din România și din Republica Moldova.
Propaganda pro-Kremlin pe Facebook se manifestă și prin comentarii identice puse de un număr limitat de utilizatori, așa-zișii "troli”, conform global-focus.eu.