Mai multe linii de finanțare pentru proiecte rurale, deschise pana pe 30 octombrie, au un buget de aproape 1 miliard de euro. Mihai Herciu, directorul PNDR va acorda un interviu EurActiv.ro în care va răspunde și întrebărilor de la cititori.

Investițiile în exploatații agricole, instalarea tinerilor fermieri precum și înființarea de firme non-agricole în mediul rural fac parte dintre liniile de finanțare al Programului Național de Dezvoltare Rurală care au fost deschise cu câteva luni în urmă, un număr de circa 3.400 de proiecte fiind depuse până în prezent.

Dar fondurile care încă sunt disponibile, până la sfârșitul lunii octombrie ajung la aproape 1 miliard de euro. 

În plus, recent au fost lansate alte componente, dedicate utilităților publice, cu un buget disponibil de circa 670 milioane euro, pe care pot fi depuse proiecte până în 18 decembrie. 

Mihai Herciu, directorul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) din Ministerul Agriculturii va acorda un interviu la începutul săptămânii viitoare pentru EurActiv.ro despre principalele concluzii ale primelor luni de finanțări prin noul Program 2014-2020, în urma unor modificări în mecanismul de selecție și finanțare, plus ce se așteaptă pentru următoarele sesiuni de depuneri de proiecte.

Întrebările pe temele anunțate au putut fi transmise la rubrica de comentarii de mai jos până vineri, 2 octombrie ora 12.00. Cele mai relevante vor primi răspuns în cadrul interviului.