Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pune la dispoziție 105 milioane de euro din PNDR pentru investiții în construcția, extinderea și/sau modernizarea drumurilor de acces agricole către ferme.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat miercuri lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare pentru infrastructura de acces agricolă, componentă aferentă submăsurii 4.3 Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020).

 

Sesiunea pentru primirea cererilor de finanțare se desfășoară on-line în intervalul 28 octombrie 2021, ora 9.00 - 27 ianuarie 2022, ora 16.00. Alocarea totală disponibilă pentru investiții în cadrul acestei sesiuni este de aproximativ 105 milioane de euro.

Sprijinul financiar este 100% nerambursabil din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu poate depăși un milion de euro pentru un proiect. 

Beneficiarii eligibili în cadrul acestei linii de finanțare sunt unitățile administrativ teritoriale și/ sau asociații ale acestora, constituite conform legislației naționale în vigoare.

Una din condițiile esențiale de finanțare este ca investiția să fie racordată la un drum existent. Totodată, solicitanții trebuie să facă dovada proprietății sau a dreptului de administrare a terenului pe care se realizează investiția. Prin proiectele depuse se vor finanța investiții în construcția, extinderea și/ sau modernizarea drumurilor de acces agricole către ferme (căi de acces din afara exploatațiilor agricole).