Ministrul fondurilor europene Marcel Boloș s-a întâlnit miercuri David Saranga, ambasadorul Statului Israel la București, discuțiile vizând cooperarea bilaterală în mai multe domenii.

”Discuțiile celor doi oficiali s-au axat pe continuarea relațiilor de colaborare, în condițiile în care că statul Israel reprezintă cel mai apropiat aliat și partener strategic al României în Orientul Mijlociu, precum și un partener global de încredere. Ambele părți și-au exprimat interesul în vederea consolidării cooperării bilaterale în domeniul agriculturii durabile și gestionării apei, în domeniul sănătății și IT. De asemenea, dezvoltarea inteligenței artificiale a constituit un subiect important pe agenda întrevederii, cele două părți manifestându-și interesul de a realiza un parteneriat comun prin care echipe comune de experți din cele două țări pentru a colabora în diferite sectoare”, potrivit unui comunicat al MFE.

Ministerul Marcel Boloș a prezentat prioritățile României în contextul negocierilor viitorului cadru financiar multianual al UE, subliniind importanța unor domenii relevante precum digitalizarea, infrastructura, sănătatea și sistemul medical, domenii în care Statul Israel a ar putea oferi asistență prin modele de succes.

Cei doi oficiali au menționat, de asemenea, buna cooperare în plan multilateral și au trecut în revistă subiectele de interes comun de pe agenda regională și internațională.