Ministrul Agriculturii, aflat sâmbătă la Buzău, unde a ajuns caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare "Alege oaia!", a vizitat un cunoscut supermarket din localitate pentru a verifica prezenţa în rafturi a produselor româneşti.

El a trecut pe la sectorul de carne de oaie, pe la cel de ouă şi cel de lactate, cumpărând la final o cutie de smântână românească, având tricolorul pe capac, relatează Agerpres.

Întrebat ce notă dă reţelei comerciale, Petre Daea a spus că dă "nota de respect faţă de poporul român" şi că "exemplul nu trebuie urmat, ci aplicat".

Cu ocazia vizitei, Daea a făcut și cumpărături: cârnați de Pleșcoi, miere, pâine.


Campania naţională de informare şi promovare "Alege oaia!" a ajuns sâmbătă la Buzău, al şaptelea oraş în care poposeşte. Evenimentul a avut loc în parcarea unui centru comercial, unde au fost amenajate 15 căsuţe în care fermierii din judeţ şi-au putut expune produsele tradiţionale. De asemenea, asociaţiile crescătorilor de ovine din Buzău le-au oferit vizitatorilor preparate din carne de oaie.

Potrivit Ministerului Agriculturii, ”obiectivul final al acestei campanii este păstrarea tradițiilor locale privind obiceiurile gastronomice de preparare a cărnii de oaie, creșterea consumului de produse din carne de oaie, sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea la nivel național a unei piețe de Gross, iar la nivel județean constituirea de magazine destinate comercializării cărnii și a produselor din carne de oaie”.