Viorel Ninulescu, fermier din Dolj, ar dori ca statul să construiască sisteme de irigații în zonele în care astfel de sisteme nu există, pentru a sprijini fermele de lapte. După ce a văzut cum e la alții, el ar vrea ca statul român să fie proactiv.

Viorel Ninulescu spune că ultimul an a fost bun pentru fermele de lapte, un litru fiind vândut cu 1,7 lei, astfel că ferma Fenov Robănești, din județul Dolj, s-a concentrat pe investiții în infrastructură: ”Când va fi o cădere nu vom mai putea face nimic, atunci încercăm să supraviețuim așa cum s-a întâmplat în ultimii ani”.

”Investim foarte mult în tehnologie, adică în săli de muls, în remorca noastră tehnologică, în următoarea perioadă am vrea să ne luăm o remorcă autopropulsată, să vedem cum facem, poate ne gândim și la fonduri europene, o să vedem, n-am mai încercat în ultimii ani să accesăm, să vedem cât de complicat e acum cu hârtiile, cu siguranță e mai simplu decât dacă am face și construcții pe fonduri”, mai spune fermierul.

După ce a văzut cum e în alte țări, Ninulescu și-ar dori ca statul român să fie proactiv, să vină cu măsuri prin care să încurajeze dezvoltarea fermelor.  

În ceea ce privește sprijinul acordat de stat, fermierul a explicat că îi ajută foarte mult subvențiile pentru genetică, dar ar mai avea nevoie de ajutor, în special în privința irigațiilor.

”Noi suntem într-o zonă care nu a moștenit un sistem vechi de irigații și așteptăm o soluție și pentru zonele astea. În alte țări, în Portugalia de exemplu, s-a făcut un plan național. E important ca statul să pună la punct infrastructura și noi să plătim pentru utilizarea ei”, afirmă Viorel Ninulescu.