Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că nemulțumirile fermierilor și transportatorilor care au protestat nu au fost unele "esențiale", ci "lucruri strânse în ani de zile" și "multe frustrări".

"Au fost multe neînțelegeri, multe lucruri strânse în ani de zile, multe frustrări, dar nu au fost lucruri esențiale și de fond. Legislație nepusă în aplicare, cum era în cazul ASF cu acea suspendare a RCA-ului pe perioada când camionul nu funcționa, foarte multe lucruri prevăzute în legislație, dar nepuse în aplicare. Acum s-au lămurit", a spus Ciolacu după vizita la Ferma Zootehnică din Baia Mare.

Noile măsuri pentru ajutorul fermierilor sunt atât din bani de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene, a mai spus Ciolacu, adăugând că i-a fost ciudă pentru că "nu am știut demersul fermierilor, pentru că foarte multe din cele revendicate erau deja bugetate și urmau să se pună în aplicare".

Premierul a mai explicat că a învățat foarte multe din aceste proteste și admite că erau lucruri "pe care le scăpasem, mai ales lucruri tehnice, lucruri de formă care obstrucționau într-un fel activitatea".