Dacian Cioloș îi cere premierului Marcel Ciolacu să spună dacă modificările legislative privind Delta Dunării au fost făcute pentru firmele lui Paul Stănescu.

"Îi cer lui Marcel Ciolacu să răspundă rapid dacă modificările legislative prin care PSD a transformat Delta Dunării în pajiște și cele prin care stuful devine eligibil pentru subvenții europene au fost făcute doar pentru ca firmele legate de prietenul său Paul Stănescu să primească milioane de euro bani europeni. Dacă e adevărat, asta arată cum Ciolacu conduce un partid care spoliază nu doar bugetul țării, ci și pe cel al Uniunii Europene prin șiretlicuri din care prosperă mafiile din jurul său", spune eurodeputatul Dacian Cioloș.

Emisiunea ”România, te iubesc” de la Pro TV a dezvăluit duminică seara că o lege modificată pe ascuns anul acesta în Parlament a transformat Delta Dunării în pajiște.

Pro TV arată că beneficiari ai modificărilor sunt două firme în care apare Ștefan Alexandru Stănescu, fiul lui Paul Stănescu, și soția unui fost consilier de la Ministerul Dezvoltării din timpul mandatului lui Stănescu.

"O asemenea schemă trebuie investigată de urgență de DNA și chiar de Parchetul European, pentru că acum e clar de ce baronul de Olt își pune miniștri ai Agriculturii și șefi ai Comisiei de agricultură din Parlament cu mâna lui Ciolacu", spune Dacian Cioloș.