Europarlamentarul Dacian Cioloș susține că, după ce luni cerea demisii în Comisia Europeană, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit până la Bruxelles, dar nu a mai ajuns cu cererile fermierilor români la masa discuțiilor.

UPDATE

Într-un text postat pe Facebook, alături de intervenția video în Consiliul AGRIFISH, ministrul Florin Barbu spune că Ams-a dus așa cum am promis și "am pus pe masă mandatul primit de la fermierii români".

"Am cerut încă o dată prelungirea derogărilor de la GAEC 7 și GAEC 8 și i-am atras atenția comisarului european pe Agricultură că au trecut 6 luni de când România a cerut această derogare pentru care a primit sprijinul a 15 state membre, iar răspunsul Comisiei încă nu a venit.

Le-am spus-o foarte clar colegilor mei miniștri:Dacă nu înțelegem că fermierii noștri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obținerea producției, putem să plecăm cu toții din funcțiile pe care le deținem! În frunte cu comisarul european", a transmis ministrul.


+++

"După ce ieri cerea demisii în Comisia Europeană, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit până la Bruxelles pe banii cetățenilor, dar nu a mai ajuns azi cu cererile fermierilor români la masa discuțiilor cu ceilalți miniștri din Consiliu, pentru că nu a participat la ședință. Să ne explice domnii Ciolacu și Barbu ce a spus ministrul Agriculturii la Bruxelles și ce reacții a avut de la ceilalți miniștri la masa Consiliului. Sa ne explice cu cine s-a mai întâlnit ministrul Barbu în marja Consiliului și cum are de gând să rezolve problemele ridicate de agricultorii români", a transmis Cioloș printr-un comunicat de presă.

Citește și: Ciolacu îl contrazice pe Barbu: Nu a cerut nimeni demisia comisarului european pentru Agricultură

Fostul comisar european pentru Agricultură spune că, "înainte să caut datele cu sumele pentru fermieri - care tot cresc datorită reformei pe care am negociat-o - îi propun lui Ciolacu să-și sune ministrul revoluționar de la Agricultură si să clarifice cu el aceste lucruri".

"Și referitor la ce ați spus despre mine azi, am un singur răspuns, domnule premier Ciolacu. Dacă ați fost cu Omar Hayssam la vânătoare și cu Liviu Dragnea la pescuit, asta nu înseamnă că înțelegeți politici publice pe agricultură”, a conchis Cioloș.