Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri că România nu a decis blocarea importurilor de produse agricole din Ucraina deoarece în adoptarea unor măsuri în actualul context trebuie avut în vedere întregul ansamblu de consecințe pe care îl produc.

"România este în deplină aliniere cu măsurile care se vor stabili la nivelul Comisiei Europene, urmează ca, pe 25 aprilie, să aibă loc Consiliul AgriFish și acolo se vor stabili măsurile. Cert este că, în momentul de față, România nu a decis blocarea unilateral a importurilor și trebuie să vedem ansamblul și consecințele care se vor petrece pe o astfel de decizie și, în continuare, să vedem ceea ce suferă poporul ucrainean în nevoia de a-și apăra țara. Trebuie să gândim aceste măsuri cât se poate de așezat și să vedem tot ansamblul de consecințe pe care le produc", a afirmat prim-ministrul, la Brașov, citat de Agerpres.

Reamintim că PSD a cerut în ultimele săptămâni blocarea importurilor din Ucraina. Ultima oară a cerut joi ca la nivelul Guvernului să se elaboreze în regim de urgență un act normativ în acest sens.