Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a inaugurat vineri piața din Șimleul Silvaniei, iar într-un mesaj postat pe Facebook a spus că "piețele au fost dintotdeauna centrele vii ale comerțului în comunitățile rurale, dar și locul unde se deschide dialogul".

Potrivit acestuia, la Șimleul Silvaniei, piața istorică a fost renovată și datorită "administrației liberale de aici, oamenii care vin cu mâinile crăpate de muncă nu mai trebuie să stea iarna în frig sau vara în soare".

"Cristian Lazăr este unul dintre cei mai tineri primari din țară și a demonstrat tuturor că se poate, atunci când există colaborare între primărie, Consiliul Județean și guvern. Îl felicit pentru rezultatele care se văd astăzi în toată comunitatea", a mai scris acesta.

Ciucă a declarat și că a văzut "bucuria sinceră a oamenilor pentru noua piață, dar eu îmi doresc ca aceasta să fie o normalitate în toate localitățile României".

În finalul mesajului, acesta a transmis că producătorii locali trebuie să primească tot sprijinul autorităților, pentru că "promovarea produselor românești este garanția că pe mesele noastre ajung alimente proaspete și de calitate, direct din inima satelor și a orașelor".

Ciucă a cumpărat din piață ceapă și mee și a fost însoțit de secretarul general al PNL, Lucian Bode, dar și de eruodeputații Daniel Buda și Rareș Bogdan, plus lideri locali.

Noua piață a fost ridicată pe locul principalei piețe a orașului, iar lucrările au început în 2020.