Astăzi, 22 martie, este ultima zi de înregistrare gratuită. Persoanele interesate de Politica Agricolă Comună (PAC) și de oportunitățile de finanțare din agricultură și dezvoltare rurală se pot înregistra prin completarea și trimiterea formularului.

Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate.

Pe 26 martie 2018 EURACTIV România vă invită la conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC. Oportunități de finanțare din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale”, eveniment care începe de la ora 10:00 la Hotel Intercontinental București.

Înregistrarea este gratuită și este necesar doar să completați un formular și să-l trimiteți la adresa de e-mail conferinte[at]euractiv.ro, până la data de 22 martie 2018.

Invitații speciali care vor deschide evenimentul sunt:

Petre Daea, ministru, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Mihail Dumitru, director general adjunct, DG AGRI, Comisia Europeană.

Facilitarea dezvoltării economice și sociale a zonelor rurale din statele membre este una dintre cele mai complexe inițiative ale UE. Diferențele structurale între regiunile continentului împiedică implementarea unei soluții universale. De la variațiile geografice la eterogenitatea socială și economică, peisajul dezvoltării rurale în UE este pictat într-o pletoră de culori unice. Astfel, înțelegând importanța critică a agriculturii pentru viitorul cetățenilor săi, UE a reformat Politica Agricolă Comună (PAC) pentru a se asigura că aceasta răspunde mai bine nevoilor diferitelor regiuni. Planul reformat oferă resurse financiare pentru agricultură, propune măsuri pentru protejarea piețelor comune vulnerabile și avansează programe de dezvoltare rurală concentrate pe urgențele specifice ale regiunilor. 

Printre principalii beneficiari ai acestei politicii și instrumentelor sale de finanțare se află și România. Patru ani de la reforma PAC și în mijlocul perioadei de programare 2014-2020, a venit momentul să ne uităm înapoi la realizările diferitelor inițiative care au fost implementate, să extragem bune practici din aceste exemple și să susținem o nouă generație de actori din mediul rural să își dezvolte proiectele.

Conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC” facilitează discuții și dezbateri printre beneficiarii oportunităților de finanțare pentru agricultură și dezvoltare rurală, oficiali din partea instituțiilor naționale și europene, firme de consultanță și instituții financiare. Evenimentul oferă un spațiu pentru prezentarea celor mai bune practici din proiectele dezvoltate în trecutul apropriat, precum și noi oportunități pe termen scurt, mediu și lung. Printre alte teme, participanții vor putea discuta despre impactul PAC asupra dezvoltării rurale, resurse și instrumente în domeniu și oportunități alternative de finanțare (inclusiv sinergia acestora cu resursele oferite prin PAC).

Reprezentanți ai Comisiei Europene, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR, AM PNDR, ai organizațiilor non-guvernamentale care activează în domeniu, beneficiari de fonduri europene prin PNDR și reprezentanți ai sponsorului UniCredit Bank vor prezenta aceste teme și vor răspunde întrebărilor specifice adresate de participanți.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici