Ultima zi de înregistrări!Conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC”, București, 26 martie 2018
Astăzi, 22 martie, este ultima zi de înregistrare gratuită. Persoanele interesate de Politica Agricolă Comună (PAC) și de oportunitățile de finanțare din agricultură și dezvoltare rurală se pot înregistra prin completarea și trimiterea formularului.
Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate.
Pe 26 martie 2018 EURACTIV România vă invită la conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC. Oportunități de finanțare din domeniul agriculturii și dezvoltării rurale”, eveniment care începe de la ora 10:00 la Hotel Intercontinental București.
Înregistrarea este gratuită și este necesar doar să completați un formular și să-l trimiteți la adresa de e-mail conferinte[at]euractiv.ro, până la data de 22 martie 2018.
Invitații speciali care vor deschide evenimentul sunt:
Petre Daea, ministru, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării RuraleMihail Dumitru, director general adjunct, DG AGRI, Comisia Europeană.
Facilitarea dezvoltării economice și sociale a zonelor rurale din statele membre este una dintre cele mai complexe inițiative ale UE. Diferențele structurale între regiunile continentului împiedică implementarea unei soluții universale. De la variațiile geografice la eterogenitatea socială și economică, peisajul dezvoltării rurale în UE este pictat într-o pletoră de culori unice. Astfel, înțelegând importanța critică a agriculturii pentru viitorul cetățenilor săi, UE a reformat Politica Agricolă Comună (PAC) pentru a se asigura că aceasta răspunde mai bine nevoilor diferitelor regiuni. Planul reformat oferă resurse financiare pentru agricultură, propune măsuri pentru protejarea piețelor comune vulnerabile și avansează programe de dezvoltare rurală concentrate pe urgențele specifice ale regiunilor.
Printre principalii beneficiari ai acestei politicii și instrumentelor sale de finanțare se află și România. Patru ani de la reforma PAC și în mijlocul perioadei de programare 2014-2020, a venit momentul să ne uităm înapoi la realizările diferitelor inițiative care au fost implementate, să extragem bune practici din aceste exemple și să susținem o nouă generație de actori din mediul rural să își dezvolte proiectele.
Conferința „Dezvoltarea zonelor rurale prin intermediul PAC” facilitează discuții și dezbateri printre beneficiarii oportunităților de finanțare pentru agricultură și dezvoltare rurală, oficiali din partea instituțiilor naționale și europene, firme de consultanță și instituții financiare. Evenimentul oferă un spațiu pentru prezentarea celor mai bune practici din proiectele dezvoltate în trecutul apropriat, precum și noi oportunități pe termen scurt, mediu și lung. Printre alte teme, participanții vor putea discuta despre impactul PAC asupra dezvoltării rurale, resurse și instrumente în domeniu și oportunități alternative de finanțare (inclusiv sinergia acestora cu resursele oferite prin PAC).
Reprezentanți ai Comisiei Europene, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, APIA, AFIR, AM PNDR, ai organizațiilor non-guvernamentale care activează în domeniu, beneficiari de fonduri europene prin PNDR și reprezentanți ai sponsorului UniCredit Bank vor prezenta aceste teme și vor răspunde întrebărilor specifice adresate de participanți.
Agenda evenimentului poate fi consultată aici.
Background
Evenimentul este organizat de EURACTIV România în cadrul proiectului Do we take the CAP for granted? The contribution of the Common Agricultural Policy to Europe’s quality of life, dezvoltat de EurActiv.com
și finanțat de Comisia Europeană, prin programul DG Agri. Sponsorul principal al evenimentului este UniCredit Bank.
Evenimentul se adrează tuturor actorilor relevanți: organizații din sectorul alimentar, agricultură, energie și mediu, experți însărcinați cu redactarea politicilor publice, asociații de agricultori și fermieri, organizații care reprezintă actori din mediul rural, grupuri de consumatori, ONG-uri, cercetători și reprezentanți ai mediului academic, precum și jurnaliști cu experiență în domeniu.
Participanții vor putea face schimb de experiență și bune practici și vor fi încurajați să discute nevoile și întrebările lor cu cei mai buni experți naționali și europeni în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, reforma agriculturii și dezvoltarea rurală.
Scopul evenimentului este acela de a pregăti participanții pentru a-și adapta munca la cele mai recente schimbări privind PAC și pentru a capitaliza resursele și oportunitățile oferite de UE pentru îmbunătățirea practicilor din agricultură și dezvoltarea zonelor rurale.
Disclaimer secțiune