„Eu niciodată nu promit, eu fac. Așteptați pe data de 16 (octombrie, n. r.) să se realizeze ceea ce s-a stabilit cu mult timp înainte”, a spus ministrul agriculturii Petre Daea.

Ministrul Daea a declarat miercuri că plata în avans a subvențiilor pentru fermieri este în conformitate cu programul de guvernare, dar și că nu au fost probleme cu cererile de plată. „După cum bine știți, pe data de 15 mai toți fermierii din România, și vreau să le mulțumesc încă o dată pentru că a fost un efort formidabil și pentru că ei au fost actorii principali, dar și specialiștii de la APIA și primarii din Țara Românească și-au dat mâna ca aceste plăți operabile din data de 16 octombrie”, a spus ministrul.

 

„Sunt praguri organizatorice pe care le-am trecut bine și până la data de 1 octombrie să se proceseze toate controalele, în așa fel încât linia dreaptă să fie continuată și să nu avem sincope în aplicarea programului pe care l-am stabilit”.

 

La începutul lunii septembrie, Daea spunea că în proiectul de rectificare a bugetului s-a alocat întreaga sumă pentru agricultură, astfel încât, plata în avans a subvențiilor să înceapă din 16 octombrie, iar începând cu 1 decembrie să fie efectuate plățile finale.