Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, vrea să aducă în minister "specialiști cu suflet de român" care să gestioneze problemele în corespondența cu Bruxelles, în vederea pregătirii pentru preluarea președinției Uniunii Europene.

"Vom deține președinția Uniunii Europene peste câtva timp, numai mâine nu-i poimâine și trebuie să ne pregătim. Vă spun dumneavoastră fermieri ai României. Am solicitat și mi s-a aprobat să măresc numărul funcționarilor din minister pentru a aduce specialiști cu suflet de român pe problemele pe care le avem în corespondența cu Bruxelles", a anunțat, marți, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la Conferința Națională a Agricultorilor 2017, relatează Agerpres.

Ministrul Agriculturii a explicat că se vor selecta prin proceduri legale acei specialiști care trebuie să se pregătească în timp să comunice și că vor fi puș doi pe post, în așa fel încât unul să rămână în România, altul la Bruxelles, "să comunice, iar atunci când problemele nu sunt bine înțelese să se poată ajuta unul pe altul, în așa fel încât să avem o comunicare perfectă cu structurile Uniunii Europene".

"Nimeni nu ne oprește, ci toți ne îndeamnă să intrăm în dialog și să facem activitate concretă în acesta direcție", a mai spus Daea, potrivit Agerpres.