Ministrul agriculturii susține că plățile din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR au ajuns la 1,8 miliarde de euro, iar Comisia Euopeană a rambursat deja o parte din aceste fonduri.

„Vă dau ultimele date pe care merită să le primiţi vizavi de acordarea subvenţiilor. România la această dată a plătit 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri şi beneficiarii de programe din PNDR” a declarat luni ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la audierea în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

„Pe data de 5 ianuarie în bugetul ţării au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizăm să intre în România în jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am plătit fermierilor. Chiar dacă supără o asemenea nuanţare, dar merită să spun, pentru că este interesul nostru al tuturor, şi în beneficiul ţării, că este pentru prima dată în România când am început să dăm subvenţiile, plata finală, de la 1 decembrie", a mai spus Daea, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că plata la timp a subvenţiilor a fost posibilă pentru că a fost introdus, în România, „un mecanism de derulare metodologică a plăţilor în ţara românească”.