Ministrul agriculturii susține că plățile din buget către fermieri și beneficiarii de programe din PNDR au ajuns la 1,8 miliarde de euro, iar Comisia Euopeană a rambursat deja o parte din aceste fonduri.

„Vă dau ultimele date pe care merită să le primiți vizavi de acordarea subvențiilor. România la această dată a plătit 1,8 miliarde de euro din buget către fermieri și beneficiarii de programe din PNDR” a declarat luni ministrul propus pentru preluarea portofoliului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, la audierea în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

„Pe data de 5 ianuarie în bugetul țării au intrat 664 milioane de euro, iar pe data de 5 februarie preconizăm să intre în România în jur de 442 milioane de euro, sume pe care noi le-am plătit fermierilor. Chiar dacă supără o asemenea nuanțare, dar merită să spun, pentru că este interesul nostru al tuturor, și în beneficiul țării, că este pentru prima dată în România când am început să dăm subvențiile, plata finală, de la 1 decembrie", a mai spus Daea, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat că plata la timp a subvențiilor a fost posibilă pentru că a fost introdus, în România, „un mecanism de derulare metodologică a plăților în țara românească”.